НАЧАЛО Крипто Крими

Политиците от Гуджарат бяха обвинени в измама за изпиране на пари с Биткойн

юли 6, 2018 14:13 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Политиците от Гуджарат бяха обвинени в измама за изпиране на пари с Биткойн

Членовете на Индийския национален конгрес (INC) твърдят, че Биткойн е използван за изпиране на мръсни пари за управляващата партия в Гуджарат.

Те изискват съдебно разследване по въпроса да започне.

Говорител на INC заяви, че измамата е била за над 726 милиона долара. Въпреки това, според публикацията на Hindustan Times, някои твърдят, че сумата може да надхвърля 12,7 милиарда долара.

Shaktisinh Gohil твърди, че партията Bharatiya Janata Party (BJP) в Гуджарат е прала пари, като използва Биткойн транзакции. Той твърди, че държавната полиция е открила измамата, но заподозрените са се укрили. Министърът на INC заяви, че BJP е използвала предишната политика за демонетизация, за да прикрие изпирането на пари, и сега използва Биткойн, за да продължи да пере пари и да изнудва богати хора в държавата. Той каза:

Дори и като BJP бързат за отговори, за да обясни как Ahmedabad District Cooperative Bank (ADCB), чийто директор е президент на BJP Амит Шах, получи старата валута на стойност Rs 745.58 crore само за 5 дни и как Rs 3118.51 crore са били депозирани в 11 областни сътруднически, оперативни банки, свързани с лидерите на BJP в самия Гуджарат, нова „Mega Bitcoin Scam“, която струва повече Rs 5,000 crore, е разкрита в държавата.

Говорителят на INC твърди, че редица престъпления са се превърнали в норма в щата Гуджарат.

Те включват видовете транзакции за изпиране на пари, както отвличания и изнудване на криптoвалути, използвайки държавната полиция.

Той цитира примера на Shailesh Bhatt, който е бил жертва на полицейско изнудване за Биткойн. Според говорителя на INC, 200 биткойна са били взети от Bhatt, който впоследствие е трябвало да плати още над $4.6 милиона.

Gohil твърди, че управляващата партия е виновна за двойни стандарти, откакто конгресните политици са били под обсада по време на изборите, но все още не са склонни да разследват тази „мега Биткойн измама“.

Въпреки това, BJP отрича твърдението. Те смятат, че са жертви на „отдела за мръсни трикове“ на опозиционната партия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Nexo разследвани от Бюрото за финансова защита на потребителите на САЩ

Nexo се разследва от Бюрото за финансова защита на потребителите (БФЗП) – агенция отговорна за защита на потребителите във финансовия сектор.

декември 7, 2022 15:06 1 мин. четене

Сам Банкман-Фрийд с шокиращо голямо дарение на Демократическата партия на САЩ

Опитите на водещите медии да омаловажат измамите, извършени от Сам Банкман-Фрийд (SBF), не успяха да убедят крипто общността и предприемачите. 

декември 4, 2022 15:02 1 мин. четене

Този DeFi протокол претърпя хак – ограничават търговията

Базираният на BNB веригата протокол за децентрализирано финансиране (DeFi) – Ankr потвърди, че на 1 декември е бил засегнат от експлойт на стойност няколко милиона долара.

декември 3, 2022 10:47 1 мин. четене

Съоснователят на Terra се яви на разпит пред съда в Сеул

Съоснователят на Terraform Labs Шин Хьон-Сун, известен още като Даниел Шин, и седем други сътрудници на Terraform присъстваха в петък сутринта на съдебно заседание в Южна Корея, на което ще бъде взето решение по искането на местната прокуратура за издаване на заповед за арест на осемте лица.

декември 2, 2022 14:09 1 мин. четене