НАЧАЛО Крипто Крими

Политиците от Гуджарат бяха обвинени в измама за изпиране на пари с Биткойн

юли 6, 2018 14:13 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Политиците от Гуджарат бяха обвинени в измама за изпиране на пари с Биткойн

Членовете на Индийския национален конгрес (INC) твърдят, че Биткойн е използван за изпиране на мръсни пари за управляващата партия в Гуджарат.

Те изискват съдебно разследване по въпроса да започне.

Говорител на INC заяви, че измамата е била за над 726 милиона долара. Въпреки това, според публикацията на Hindustan Times, някои твърдят, че сумата може да надхвърля 12,7 милиарда долара.

Shaktisinh Gohil твърди, че партията Bharatiya Janata Party (BJP) в Гуджарат е прала пари, като използва Биткойн транзакции. Той твърди, че държавната полиция е открила измамата, но заподозрените са се укрили. Министърът на INC заяви, че BJP е използвала предишната политика за демонетизация, за да прикрие изпирането на пари, и сега използва Биткойн, за да продължи да пере пари и да изнудва богати хора в държавата. Той каза:

Дори и като BJP бързат за отговори, за да обясни как Ahmedabad District Cooperative Bank (ADCB), чийто директор е президент на BJP Амит Шах, получи старата валута на стойност Rs 745.58 crore само за 5 дни и как Rs 3118.51 crore са били депозирани в 11 областни сътруднически, оперативни банки, свързани с лидерите на BJP в самия Гуджарат, нова „Mega Bitcoin Scam“, която струва повече Rs 5,000 crore, е разкрита в държавата.

Говорителят на INC твърди, че редица престъпления са се превърнали в норма в щата Гуджарат.

Те включват видовете транзакции за изпиране на пари, както отвличания и изнудване на криптoвалути, използвайки държавната полиция.

Той цитира примера на Shailesh Bhatt, който е бил жертва на полицейско изнудване за Биткойн. Според говорителя на INC, 200 биткойна са били взети от Bhatt, който впоследствие е трябвало да плати още над $4.6 милиона.

Gohil твърди, че управляващата партия е виновна за двойни стандарти, откакто конгресните политици са били под обсада по време на изборите, но все още не са склонни да разследват тази „мега Биткойн измама“.

Въпреки това, BJP отрича твърдението. Те смятат, че са жертви на „отдела за мръсни трикове“ на опозиционната партия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Ето какво предлага общността на Acala за възстановяване от скорошния хак

През уикенда стабилната монета aUSD на Acala Network се обезцени с над 99% и принуди екипа на DeFi мрежата да спре портфейла на хакер, което породи опасения относно твърдението, че е децентрализирана.

август 16, 2022 9:00 1 мин. четене

BlueBenx спира тегленията и уволнява служители – но защо?

Според доклади бразилската платформа за крипто кредитиране BlueBenx е блокирала потребителските тегления.

август 14, 2022 14:39 1 мин. четене

Южна Корея прави първи арести в крипто схема за милиарди

Седмици след като южнокорейските власти направиха акции на няколко местни борси за криптовалути във връзка с разследването на срива на екосистемата Terra (LUNA), прокуратурата в страната извърши първите си арести в рамките на друго разследване, свързано с криптовалути.

август 13, 2022 9:55 1 мин. четене

Хакери отмъкнаха над половин милион в Етериум от Curve Finance

Атаките, насочени към блокчейн компании, не показват признаци на забавяне. Децентрализираната платформа за търговия Curve Finance потвърди съобщенията, че уебсайтът ѝ е претърпял фронтална атака във вторник.

август 10, 2022 12:31 1 мин. четене