НАЧАЛО Крипто Крими

Полицията в Китай разкри Понци схема за стотици милиони

05.02.2024 13:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Полицията в Китай разкри Понци схема за стотици милиони

Филиалът "Юанбао" на Бюрото за вътрешна сигурност на град Чифенг във Вътрешна Монголия, Китай, постигна значим пробив в разрешаването на голям случай на Понци схема, свързана с платформа за криптовалути.

Платформата, която е заподозряна в участие в престъпни дейности, свързани с Понци схема, е използвала криптовалути като част от своите операции. Официалните китайски източници не разкриват името на засегнатата платформа за криптовалути. 

Крипто платформата, която е заподозряна в участие в престъпни дейности, свързани с Понци схемата, е използвала криптовалути като част от своите операции. 

Официалните китайски източници не разкриват името на засегнатата платформа за криптовалути, но според информацията, тя е със седалище в Пекин.

Използвайки иновативни маркетингови стратегии, по време на незаконните си дейности платформата е регистрирала над 18,000 членове, обхващащи 13 провинции и градове в цялата страна, като общият поток от транзакции е надхвърлял 2 милиарда юана ($280 милиона).

Според информацията правоприлагащите органи са предприели решителни действия, задържайки 30 заподозрени и са замразили средства на стойност близо 10 милиона юана, свързани със случая. В хода на разследването двамата основни заподозрени са се предали доброволно на властите.

Заслужава да се отбележи, че въпреки настоящата забрана на всички криптоактиви в Китай, в страната продължава да има значителен интерес към виртуалните активи. Многобройни китайски граждани все още имат достъп до платформи за криптовалути чрез използването на виртуални частни мрежи (VPN).

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Над $360 милиона в криптовалути са откраднати през февруари

През февруари се наблюдава забележителен ръст на финансовите загуби, свързани с кражби на криптовалути, както съобщиха от PeckShield, компания за блокчейн сигурност.

04.03.2024 21:00 2 мин. четене

Инвеститор в Bitfinex съди Wall Street Journal

Кристофър Харборн, известен като Чакрит Сакункрит в Тайланд, акционер в Bitfinex неотдавна започна съдебен процес срещу Wall Street Journal (WSJ) за предполагаема клевета.

02.03.2024 21:10 2 мин. четене

Сериозен ръст на крипто хаковете и измамите в началото на 2024 година

През 2024 г. пазарът на криптовалути отбеляза значително увеличение на загубите, дължащи се на хакове и rug-pull измами, на обща стойност над $200 милиона в 32 инцидента, според неотдавнашен доклад на компанията за блокчейн сигурност Immunefi.

01.03.2024 21:21 2 мин. четене

Американското правителство мести конфискувания Биткойн от хакера на Bitfinex – повод за притеснение?

Правителството на САЩ е прехвърлило Биткойн на стойност $922 милиона от два крипто портфейла със средства, конфискувани от Bitfinex.

29.02.2024 15:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.