НАЧАЛО Крипто Крими

Подозрителна търговия на Tether на обмена Kraken

юни 29, 2018 21:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Подозрителна търговия на Tether на обмена Kraken

Ново изследване, публикувано днес, изтъкна онова, което изглежда да е изключително необичайна търговия със stablecoin - Tether (USDT) - на крипто обмена Kraken.

Новият анализ, публикуван от Bloomberg, анализира данните за търговията на Kraken за USDT – обръщайки внимание на няколко забележителни характеристики, които той описва като „подобни на противопоставяне на гравитацията“ в света на обмените.

Отчитайки повече от 56,000 сделки между 1-ви май и 22-ри юни, проучването наблюдаваше две изключително необичайни особености:

  • Първо, огромните сделки сякаш са премествали цените почти толкова, колкото и малките сделки и често дори по-малко – експертите разглеждат това като „червен флаг“ стане ли дума за манипулиране на пазара.
  • Второ, данните разкриха модел на странно специфични размери на поръчките – някои от които се простират на повече от пет знака след десетичната запетая. Потенциално използван като сигнал за автоматизираните програми за търговия, в доклада се обяснява, че тези специфични сделки могат да подскажат за „wash trading“ – тактика, забранена на регулираните пазари, където хората търгуват със себе си, за да създадат погрешна представа за пазарното търсене.

Подтикнати от спекулациите на бившия покер играч Андрю Ренхак за търговските данни на Tether за обмена Kraken, Bloomberg News разследва самите данни и ги сподели с няколко експерти в тази област, всички от които се съгласиха, че има подозрителна дейност.

Макар че няма никакви доказателства, че самият обмен е имал някакво участие, изследването е важно развитие.

Изследване на използването на Tether на популярния обмен Bitfinex, публикувано преди две седмици от професор Джон Грифин от университета в Тексас, също така посочи, че монетата изглежда е била използвана за манипулиране на цената на Биткойн – заключение, което Bitfinex отрича.

Несъмнено е необходимо да се направят още конкретни изследвания, преди да се направят още изводи, но крипто инвеститори и регулаторните служители ще обърнат сериозно внимание на всички бъдещи развития в историята.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Поредните шокиращи разкрития за FTX – $84 милиона прехвърлени на малка банка

Разследващите правят шокиращо откритие в молбата за обявяване в несъстоятелност на Сам Банкман-Фрийд, тъй като фалита на FTX разкрива странна връзка между FTX, Alameda Research, емитента на стабилни монети Tether и банка, известна като Farmington State Bank.

ноември 27, 2022 16:28 1 мин. четене

Съдят Nexo за предполагаемо блокиране на $126 милиона през 2020-2021 г.

Ищците твърдят, че Nexo е замразила сметките им през 2020-21 г., след като те са поискали да изтеглят активите си от платформата.

ноември 24, 2022 15:02 1 мин. четене

Хакер открадна $42 милиона от крипто портфейл

Партньор-основател на Fenbushi Capital, Бо Шен, сподели, че неговият частен крипто портфейл е бил хакнат на 10 ноември, в резултат на което е загубил различни крипто активи на стойност $42 милиона.

ноември 23, 2022 17:43 1 мин. четене

Измамен сайт се представя за компанията на Уорън Бъфет

Berkshire Hathaway, управляван от милиардера Уорън Бъфет инвестиционен конгломерат, предупреди за фалшив уебсайт за криптовалути, който използва името им, без да е свързан с компанията.

ноември 23, 2022 9:57 1 мин. четене