НАЧАЛО Крипто Крими

Подозрителна търговия на Tether на обмена Kraken

юни 29, 2018 21:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Подозрителна търговия на Tether на обмена Kraken

Ново изследване, публикувано днес, изтъкна онова, което изглежда да е изключително необичайна търговия със stablecoin - Tether (USDT) - на крипто обмена Kraken.

Новият анализ, публикуван от Bloomberg, анализира данните за търговията на Kraken за USDT – обръщайки внимание на няколко забележителни характеристики, които той описва като „подобни на противопоставяне на гравитацията“ в света на обмените.

Отчитайки повече от 56,000 сделки между 1-ви май и 22-ри юни, проучването наблюдаваше две изключително необичайни особености:

  • Първо, огромните сделки сякаш са премествали цените почти толкова, колкото и малките сделки и често дори по-малко – експертите разглеждат това като „червен флаг“ стане ли дума за манипулиране на пазара.
  • Второ, данните разкриха модел на странно специфични размери на поръчките – някои от които се простират на повече от пет знака след десетичната запетая. Потенциално използван като сигнал за автоматизираните програми за търговия, в доклада се обяснява, че тези специфични сделки могат да подскажат за „wash trading“ – тактика, забранена на регулираните пазари, където хората търгуват със себе си, за да създадат погрешна представа за пазарното търсене.

Подтикнати от спекулациите на бившия покер играч Андрю Ренхак за търговските данни на Tether за обмена Kraken, Bloomberg News разследва самите данни и ги сподели с няколко експерти в тази област, всички от които се съгласиха, че има подозрителна дейност.

Макар че няма никакви доказателства, че самият обмен е имал някакво участие, изследването е важно развитие.

Изследване на използването на Tether на популярния обмен Bitfinex, публикувано преди две седмици от професор Джон Грифин от университета в Тексас, също така посочи, че монетата изглежда е била използвана за манипулиране на цената на Биткойн – заключение, което Bitfinex отрича.

Несъмнено е необходимо да се направят още конкретни изследвания, преди да се направят още изводи, но крипто инвеститори и регулаторните служители ще обърнат сериозно внимание на всички бъдещи развития в историята.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Спад в крипто измамите – ръст на хаковете

По-малко хора от всякога стават жертва на крипто измами, докато хакерските атаки се увеличават, сочат нови данни.

август 18, 2022 18:02 1 мин. четене

Услугата Tornado Cash е получила 75% от изпраните средства в Етериум мрежата

Като се има предвид размерът на средствата, които всеки ден сменят собствениците си на пазара на криптовалути, киберпрестъпленията и прането на пари са в изобилие, като един от най-известните такива инциденти е свързан с услугата за смесване на криптовалути Tornado Cash (TORN).

август 18, 2022 9:35 1 мин. четене

SEC завежда дело срещу ICO кампания от 2017 г.

Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) е подала жалба във връзка с първичното предлагане на монети през 2017 г. от блокчейн проект, първоначално разработен от Walt Disney Company.

август 17, 2022 12:03 1 мин. четене

Ето какво предлага общността на Acala за възстановяване от скорошния хак

През уикенда стабилната монета aUSD на Acala Network се обезцени с над 99% и принуди екипа на DeFi мрежата да спре портфейла на хакер, което породи опасения относно твърдението, че е децентрализирана.

август 16, 2022 9:00 1 мин. четене