НАЧАЛО Други

Подкрепена от BlackRock и Citadel компания стартира фондова борса в Тексас

06.06.2024 18:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Подкрепена от BlackRock и Citadel компания стартира фондова борса в Тексас

TXSE Group, подкрепена от BlackRock и Citadel Securities, ще открие Тексаска фондова борса в Далас, оспорвайки господството на утвърдените нюйоркски борси в опит да привлече глобални компании.

След като си осигури финансиране в размер на около $120 милиона, борсата планира да подаде документи за регистрация в Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ, за да започне да функционира като национална борса за ценни книжа по-късно тази година, както обяви TXSE в сряда.

Възраждането на капиталовите пазари накара множество компании от и извън САЩ да търсят възможности за листване, като по този начин създаде по-благоприятна почва за борсите.

Въпреки това навлизането на изключително доходоносния пазар в САЩ може да се окаже трудна битка за нова борса, като се има предвид практическият дуопол, на който се радват Нюйоркската фондова борса и Nasdaq от началото на 2000 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Trezor представя новата си серия хардуерни портфейли

Компанията за крипто портфейли Trezor официално обяви стартирането на Trezor Expert – персонализирана индивидуална услуга.

14.06.2024 17:30 1 мин. четене

АСЕАН започва да страни от Китай и се насочва към САЩ

Според неотдавнашно проучване, износът на страните от ASEAN за САЩ е надминал този на Китай за първи път от шест тримесечия насам.

14.06.2024 17:00 1 мин. четене

Биткойн титанът MicroStrategy увеличи предлагането на акции до $700 милиона

MicroStrategy, най-големият притежател на Биткойн (BTC), обяви на 14 юни цената на конвертируемите първостепенни облигации с падеж 2032 г, които възлизат на обща стойност от $700 милиона, което е с $200 милиона повече от първоначално обявените стойности.

14.06.2024 16:00 1 мин. четене

OPEC може да започне да губи контрола върху глобалните пазари на петрол

Общото мнение на експертната общност е, че ОПЕК+ може да не успее да поддържа цените на петрола на пазара, като контролира производството си, тъй като Международната агенция по енергетика (IEA) прогнозира завишено световното предлагане.

14.06.2024 14:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.