НАЧАЛО Други

Подходът на SEC към LBRY е неадекватен според Хестър Пиърс

октомври 30, 2023 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Подходът на SEC към LBRY е неадекватен според Хестър Пиърс

Комисарят на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) Хестър Пиърс изрази категоричното си неодобрение към действията на SEC по обвиненията срещу крипто стартъпа LBRY.

Въпреки настояването на SEC, че прилагането на законите за ценните книжа при токеновите проекти е ясно, комисар Пиърс заяви в изявление миналия петък, че това не е реалността.

Според нея не съществува жизнеспособна възможност за компания като LBRY да регистрира своето функционално предлагане на токени. Дори ако дружеството успее да регистрира предлагането на токени, това вероятно няма да донесе значителни ползи. Пейрс подчерта още значението на спазването на изискванията в името на инвеститорите.

Забележките на Пиърс последваха неотдавнашната публикация в блога на LBRY Inc. от 19 октомври, в която се обявява закриването на дейността ѝ години след като SEC първоначално обвини стартъпа в продажба на нерегистрирани ценни книжа. Комисията твърди, че компанията е получила над $11 милиона под различна форма, включително щатски долари, Биткойн и услуги по време на предлагането на токени.

Пиърс разкри своето несъгласие, заявявайки, че не подкрепя започването на делото, но не е в състояние да изрази публично опасенията си, докато делото е в процес на разглеждане.

Що се отнася до опита на LBRY да обжалва миналия месец, за да отмени решението на съдията, което постави токена под регулаторен контрол и задължи LBRY да плати над $111,600, LBRY в крайна сметка реши да не обжалва.

От стартъпът обясниха, че имат дългове към SEC, правния си екип и частен кредитор, които не може да покрият. Вследствие на това активите на дружеството, включително Odysee, са поставени под принудително управление, а всички негови ръководители, служители и членове на управителния съвет са подали оставка. Те се ангажираха да изпълнят всички останали правни задължения, но не и повече.

В решението от юли 2022 г. съдията се въздържа да коментира дали токенът на LBRY, LBC, представлява ценна книга. Пиърс изтъкна, че това означава, че блокчейнът на LBRY може да продължи да съществува, макар и по по-предизвикателна траектория.

Пиърс разкритикува действията на Комисията, като заяви, че тя е принудила група предприемачи да се откажат от своето творение. Тя твърди, че непропорционалната реакция в този случай ще обезкуражи хората да проучват блокчейн технологията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Дългът на САЩ скочи с още $240 милиарда – Робърт Кийосаки отправи предупреждение за икономиката

Робърт Кийосаки, известен с книгата си “Богат татко, беден татко”, подчерта неотложната заплаха от нарастващия американски дълг, който само през ноември е нараснал с $240 милиарда.

декември 10, 2023 18:00 1 мин. четене

10 американски милиардера, които станаха още по-богати през 2023 година

Богатството на милиардерите нарасна значително през тази година благодарение на процъфтяващия фондов пазар, който се характеризира с над 20-процентно увеличение на индекса S&P 500 и над 50-процентно увеличение на Nasdaq 100 от началото на годината.

декември 10, 2023 17:00 2 мин. четене

Европа въвежда нови регулации за развитието на изкуствения интелект

Европейските законодатели постигнаха новаторско споразумение за регулиране на изкуствения интелект (AI), което проправя пътя за цялостен закон за AI в западните държави.

декември 10, 2023 16:00 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя държава може да замести Аржентина като нов член на съюза

По време на годишната среща на върха на БРИКС 2023 алиансът обяви разширяване на дейността си с участието на шест държави. 

декември 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.