НАЧАЛО Алткойни

По-малко от месец остава до Лайткойн халвинга, какво да очакваме?

юли 8, 2019 12:53 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
По-малко от месец остава до Лайткойн халвинга, какво да очакваме?

Крипто пазарите са прекарали по-голямата част от уикенда в консолидация, тъй като Биткойн загуби инерция временно.

Хората започват да обръщат внимание на Лайткойн отново, тъй като халвингът идва след по-малко от месец.


По данни от Litecoinblockhalf има 28 дни преди събитието, което ще бъде следващия месец. Според официален пост на уебсайта на LTC, предишният халвинг се състоя на 25-ти август 2015 година на блок 840,000. 


Този път се очаква 20 дни по-рано на 5-ти август на блок 1,680,000 поради повишения хеш-рейт на мрежата, която бавно ускорява часовника между пренастройките на трудностите.


Ако историята се повтори, то би трябвало да видим голям скок в цената на Лайткойн в рамките на следващите четири седмици. През 2015 г. LTC се повиши с 400% през месеца преди халвинга. Криптовалутата скочи от $ 1,70 до $ 8,50, тъй като огромна „fomo“ вълна завладя пазарите.


Сравнително казано, ако съдим по историята, ние вече трябваше да видим нездравословен вертикален скок в цената, тъй като хората се опитват да се възползват от събитието, но това не се е случи.


Неотдавнашното действие на Лайткойн е свързано с това на „големия му брат“. Представянето му само през тази година надмина Биткойн. Търгувайки се малко над 30 долара през януари, Лайткойн нарасна с монументалните 300%. BTC е скочил с малко над 200% за същия период от време.


По време на писането на статията, Лайткойн се търгува на 120 долара като се намираше в диапазон миналата седмица. След пиковете си от 2019 г., LTC е спаднал със 17%, което е почти идентично с корекцията на Биткойн от 13,800 щатски долара до сегашните нива.


Дневният обем отстъпи от върховете през миналия месец до 3.3 милиарда долара, а пазарната капитализация е $ 7.5 милиарда, което за момента държи LTC над BCH в класацията.


Графиката показва известно охлаждане при крипто-актива, но вълнението около него и предстоящия халвинг може лесно да нагнети обстановката.


По време на епичния бичи пазар от 2017 г. Лайткойн скочи от $ 100 до $ 340 само за пет дни. Може да не видим повторение на това невероятно вертикално ценово действие, но се очаква скок от някакъв вид в рамките на следващите дни. Litecoin.com добави:


Положителните CMF, MACD, RSI и седмичните пълзящи средни (3,7,30), които сега се движат нагоре и в правилния ред, изглеждат бичи занапред, като всяко краткосрочно отдръпване е временно.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Нови съмнения за Tether (USDT) тревожат крипто общността

Покрай скорошните събития около FTX много хора подлагат устойчивостта на сферата под съмнение като Tether отново са на фокус.

декември 4, 2022 20:10 1 мин. четене

Активното развитие на Cardano (ADA) може да е разковничето за бъдещето на проекта

От Santiment разкриха, че Cardano (ADA) е начело на списъка с развойна дейност през последните 30 дни. Така актива изпревари криптовалути като Polkadot (DOT) и Етериум (ETH). 

декември 4, 2022 19:14 1 мин. четене

Ето кои са топ транзакциите на крипто китовете през изминалата седмица

През изминалата седмица станахме свиделите на не малко транзакции на крипто китове. Общата им стойност е над $3 милиарда, а Binance са помогнали за осъществяването на около 80% от тях.

декември 4, 2022 17:55 1 мин. четене

Ето кога Chainlink стартира стейкинг функцията си

Стейкинг функцията на Chainlink ще стартира в основната мрежа на Етериум на 6 декември. Дали това, че периода на заключване на стейкнатите токени е напълно прозрачен ще помогне на Chanlink (LINK) да се конкурира със стейкинга на Етериум, все още не е ясно.

декември 3, 2022 22:05 1 мин. четене