НАЧАЛО Други

Планът на Ч. Палихапития за разобличаване на счупената финансова система на САЩ

март 27, 2023 7:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Планът на Ч. Палихапития за разобличаване на счупената финансова система на САЩ

Чамат Палихапития, милиардер и рисков капиталист, наскоро сподели мнението си за кризата във финансовата система на САЩ в новия епизод на подкаста "All-In".

Милиардерът разкритикува решението на Федералния резерв (Фед) да повиши лихвените проценти с 25 базисни пункта, наричайки го най-лошия възможен вариант.

Той предложи Фед да повиши лихвените проценти с 50 базисни пункта, въпреки потенциалната паника, която това би могло да предизвика, за да се разкрие какво е фундаментално счупено в системата.

Палихапития подчерта, че Фед може да се справи с хаоса, който настъпва при налагането на по-високи лихвени проценти, но не разполага с подходящи инструменти, за да се справи с избухналата инфлация.

Той смята, че сегашната амбициозност на Фед да повиши лихвените проценти всъщност може да навреди на икономиката. Палихапития призова лихвените проценти да бъдат по-големи от терминалната инфлация, което означава, че 5% ставка на фондовете на Фед е недостатъчна.

Той предположи, че за достатъчно свиване е необходим отпечатък от 5.5 % до 5.75 %, след което Фед може да реши проблема с ликвидност.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Какво предстои за Биткойн? – Б. Коуен


Палихапития доразви тезата, че непредприемането на тези стъпки може да доведе до несигурност, която има разяждащ ефект върху кредитирането и поемането на риск, което в крайна сметка причинява реални щети на икономиката.

Той подчерта, че е необходимо да се признае проблемът с “лепкавата” инфлация и да се предприемат решителни действия за пречупването му.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Крипто борсата Bybit науска канадския пазар

Bybit, платформа за обмен на криптовалути, наскоро реши да прекрати услугите си в Канада, следвайки стъпките на лидера в бранша Binance.

юни 2, 2023 17:41 2 мин. четене

Тавана на дълга на САЩ: Крипто данъкът е оттеглен, одобрението е постигнато

Неотдавнашното одобрение на законопроекта за тавана на дълга на САЩ от Камарата на представителите взе изненадващ обрат, тъй като спорната тема за крипто данъчното облагане беше ефективно заобиколена.

юни 2, 2023 11:00 2 мин. четене

БРИКС започна да разглежда заявленията на множество държави

Коалицията БРИКС се стреми към разширяване на своя съюз, както посочи един от нейните ключови членове.

юни 2, 2023 10:00 2 мин. четене

Google Bard: Прогноза за цената на Етериум (ETH) за 2023 г.

Генеративните системи за изкуствен интелект (AI) придобиха значителна популярност, начело с появата на ChatGPT.

юни 2, 2023 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.