НАЧАЛО Други

Планът за $1 милиард на Binance за подпомагане на крипто индустрията е провал – Bloomberg

октомври 10, 2023 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Планът за $1 милиард на Binance за подпомагане на крипто индустрията е провал – Bloomberg

Според доклад на Bloomberg амбициозният опит на главния изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао да съживи крипто пазара след срива на криптофирмите след кризата Terra-LUNA и инцидента с FTX се е провалил.

Мечият пазар се оказа още по-голямо предизвикателство за крипто общността, което доведе до значителни загуби както за инвеститорите, така и за компаниите. Инициативата за възстановяване на индустрията (IRI) успя да разпредели приблизително $30 милиона.

Инициативата за възстановяване на индустрията (IRI) беше въведена след срива на крипто борсата FTX през ноември миналата година. По това време цените рязко се понижиха, инвеститорите се стремяха да сведат до минимум експозицията си към неплатежоспособни крипто обекти, а финансирането на стартиращи предприятия стана оскъдно.

IRI, подкрепена от големи структури като Jump Crypto, Animoca Brands, Aptos Labs, Brooker Group, DWF Labs и Polygon Ventures, имаше за цел да осигури помощ и финансиране на крипто компании и проекти, засегнати от кризата.

Въпреки тези усилия IRI успя да инвестира в проекти само $30 милиона. Анализът на портфейлите показа, че притокът на средства е бил значително по-малък от очаквания, което доведе до спекулации относно перспективите на някога обещаващата инициатива за възстановяване на крипто пазара.

Комбинираните предизвикателства на операция “Choke Point 2.0” и съдебните дела от Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ срещу Binance, Coinbase и други крипто компании допълнително влошиха ситуацията за индустрията. Тя загуби инерцията си към възстановяване на фона на нарастващите регулаторни проблеми, съдебните битки и влошаващите се макроикономически условия.

През март главният изпълнителен директор на Binance обяви, че борсата ще преобразува оставащите средства в Инициативата за възстановяване на индустрията в Биткойн (BTC), BNB и Етериум (ETH) поради срива на банките, подкрепящи криптовалутите, и дестабилизиращите събития, свързани със стабилните монети.

По данни на Etherscan в портфейла, свързан с Инициативата за възстановяване на индустрията на Binance, понастоящем се съхраняват крипто активи на стойност $1,501.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС, Биткойн и злато – предстои тежка година за долара

През изминалата година Съединените щати бяха изправени пред сериозни икономически предизвикателства, борейки се с инфлацията и стремейки се да стабилизират финансовото си състояние в условията на глобални колебания.

декември 4, 2023 8:00 3 мин. четене

Coinbase регистрира огромен ръст на обема на търговия – цената на акциите се изстреля с над 70%

След неотдавнашните регулаторни сътресения в Binance обемите на търговия в Coinbase отбелязаха значителен ръст. Едновременно с този скок се наблюдаваше и значителен ръст в цената на акциите на компанията.

декември 4, 2023 6:00 2 мин. четене

Китайските AI фирми устояват на натиска на САЩ

Налагането на ограничения върху чиповете и санкциите, насочени към китайските компании за изкуствен интелект, нанесоха значителен удар върху напредъка на страната в областта на изкуствения интелект.

декември 3, 2023 21:00 2 мин. четене

Канада се разминава с рецесията, но икономиката се свива

Икономиката на Канада се сблъска с неочакван неуспех през третото тримесечие, разкривайки спад на годишна база от 1.1%, както стана ясно от последните данни, което е далеч от рецесия, но показва спъващ се растеж преди предстоящото решение за лихвените проценти.

декември 3, 2023 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.