Home

Петролът се задържа близо до двумесечен връх на фона на бичите настроения

05.07.2024 20:30 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Петролът се задържа близо до двумесечен връх на фона на бичите настроения

Суровият петрол тип "Брент" се колебае около $87 за барел и е на път да постигне четвърти пореден седмичен ръст, тъй като световните акции достигат рекордни стойности, а запасите в САЩ намаляват.

Положителните пазарни нагласи и очакванията за намаляване на лихвените проценти подкрепят неотдавнашното рали, въпреки по-слабия ръст при наемите и заплатите в САЩ през юни.

Рязкото намаляване на петролните запаси в САЩ през тази седмица свидетелства за свиване на доставките, а опасенията за активен сезон на ураганите засилват пазарната динамика.

От юни насам цените на петрола непрекъснато се повишават, водени от оптимистичните прогнози за търсенето през лятото и устойчивото потребление в краткосрочен план, за което свидетелстват бичите прогнози.

Анализатори, като Джон Евънс от PVM, потвърждават устойчивостта на настоящото ценово рали, подчертавайки бичите очаквания за третото тримесечие въпреки по-меките сигнали за търсене от Азия, които накараха Saudi Aramco да намали цените на суровия петрол за региона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как Доналд Тръмп планира да увеличи производството на петрол в САЩ

Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп обеща да увеличи местния добив на петрол в страната и да отмени регулациите, за да постигне целите си.

18.07.2024 21:30 1мин. четене

ЕЦБ демонстрира предпазливост след намаляването на лихвите, а еврото се засилва

Търговците подкрепиха еврото в четвъртък на фона на сигналите от страна на Европейската централна банка (ЕЦБ) за предпазливи планове след намаляването на лихвените проценти, което отслаби предишните опасения във връзка с политическите сътресения във Франция.

18.07.2024 21:10 2мин. четене

БРИКС: Ето кога съюзът може да покани нови държави да се присъединят

Тъй като БРИКС се подготвя за предстоящата си среща през октомври, има много спекулации дали блокът ще приеме нови страни членки.

18.07.2024 18:30 1мин. четене

Кандидат за Сената в САЩ продаде меме акции за над $5 милиона

Политиците в САЩ често търгуват с акции под ръководството на инвестиционни консултанти, които избират инвестиции от реномирани компании със силни основи и висок потенциал за растеж.

18.07.2024 18:11 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.