Home

Петролът отбеляза седмична печалба заради прогнозите за търсене през 2024 г.

16.06.2024 14:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Петролът отбеляза седмична печалба заради прогнозите за търсене през 2024 г.

Доклад за влошените потребителски нагласи в САЩ доведе до лек спад на цените на петролните фючърси в петък; въпреки това те нараснаха с 4% за цялата седмица, тъй като инвеститорите разгледаха силните прогнози за търсенето на суров петрол и горива през 2024 г.

Докато фючърсите на американския суров петрол “West Texas Intermediate (WTI)” затвориха на ниво $78.54, което е със 17 цента по-малко, фючърсите на суровия петрол тип „Brent“ се установиха на ниво $82.62 за барел. И за двата бенчмарка това съответстваше на близо 4% ръст през седмицата и отбеляза най-големия им седмичен ръст от април насам.

Цените на петрола се понижиха в петък след проучвания, които показаха спад на потребителското доверие в САЩ, показващи, че потребителските нагласи в САЩ са спаднали до най-ниското си ниво от ноември миналата година.

Все пак добрите новини за перспективите за стабилно търсене помогнаха за ограничаване на загубите.

ОПЕК запази по-ранната си прогноза за силен ръст от 2.2 милиона барела дневно, докато Администрацията за енергийна информация на САЩ леко повиши оценката си за ръста на търсенето на петрол през 2024 г., докато Международната агенция по енергетика намали прогнозата си за ръст на търсенето до по-малко от един милион барела дневно.

В обобщение може да се каже, че макар краткосрочната пазарна динамика да реагира на икономическите данни и показателите за настроенията, дългосрочните тенденции остават зависими от основните прогнози за перспективите за бъдещите баланси между търсенето и предлагането на енергийните пазари.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Джъстин Сън реагира на твърденията за лонг позицията му в Биткойн

Джъстин Сън, основател на TRON (TRX) и главен съветник на Huobi, отговори на слуховете за инвестициите си в Биткойн в публикация в социалните мрежи.

12.07.2024 19:30 1мин. четене

Крипто търговията ще надхвърли $100 трилиона до края на годината според доклад

Глобалната търговия с криптовалути е на прага на значителен ръст, като прогнозите на CoinWire сочат, че до края на 2024 г. обемът на сектора ще надхвърли $108 трилиона.

12.07.2024 19:00 1мин. четене

БРИКС: Страни от съюза ще изпреварят икономиката на САЩ до 2075 г. според Goldman Sachs

Goldman Sachs прогнозира, че до 2075 г. членки на БРИКС ще притежават едни от най-големите икономики в света. 

12.07.2024 18:30 1мин. четене

Сенатори настояват за забрана на търговията с акции от членовете на Конгреса

Група двупартийни американски сенатори се застъпи за законодателство, което да попречи на членовете на Конгреса да търгуват с акции.

12.07.2024 17:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.