НАЧАЛО Други

Петрол: OAE може да засили производството през 2024, независимо от решенията на OPEC+

ноември 21, 2023 13:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Петрол: OAE може да засили производството през 2024, независимо от решенията на OPEC+

От ОАЕ, третият по големина производител на петрол в ОПЕК, са готови да увеличат добива си на петрол през следващата година, след като квотата им беше преразгледана в посока нагоре в рамките на споразумението ОПЕК+.

Въпреки този скок общото производство на ОПЕК+ може да не се увеличи пропорционално, тъй като някои членове като Ангола изостават от намалените си квоти.

Настойчивата молба на ОАЕ за увеличаване на квотата за производство беше посрещната със значителна концесия по време на срещата през юни. Тази корекция ще доведе до увеличаване на производството им с 200,000 барела дневно до 3.219 милиона барела дневно за 2024 г., което отразява нарастващия производствен капацитет на страната.

Докато ОАЕ се подготвят за засилен добив на петрол през 2024 г., се спекулира с намеренията на Саудитска Арабия да удължи доброволните си съкращения и през следващата година. Този ход е повлиян от неотдавнашните спадове на цените на петрола до $80 за барел и традиционния спад в търсенето през първото тримесечие. На пазара все по-често се говори за възможността ОПЕК+ да обяви по-дълбоки съкращения по време на предстоящата среща на 25-26 ноември.

Анализаторите от ING предвиждат удължаване на доброволните съкращения от страна на Саудитска Арабия и Русия до началото на 2024 г. Въпреки това по-широката позиция на ОПЕК+ по отношение на допълнителните съкращения остава несигурна. Те подчертаха, че едно по-дълбоко колективно намаление, съчетано с продължаването на доброволните съкращения от страна на основните участници, може да обезсили очаквания пазарен излишък през първото тримесечие на 2024 г.

Развиващата се динамика в рамките на ОПЕК+ сигнализира за нюансирано балансиране между целите на отделните членове и по-широкия пазарен сценарий. Стремежът на ОАЕ към увеличаване на производството контрастира с размислите около потенциалните колективни съкращения, като бележи ключов момент в оформянето на бъдещите стратегии на алианса в условията на колебания на петролния пазар.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Дългът на САЩ скочи с още $240 милиарда – Робърт Кийосаки отправи предупреждение за икономиката

Робърт Кийосаки, известен с книгата си “Богат татко, беден татко”, подчерта неотложната заплаха от нарастващия американски дълг, който само през ноември е нараснал с $240 милиарда.

декември 10, 2023 18:00 1 мин. четене

10 американски милиардера, които станаха още по-богати през 2023 година

Богатството на милиардерите нарасна значително през тази година благодарение на процъфтяващия фондов пазар, който се характеризира с над 20-процентно увеличение на индекса S&P 500 и над 50-процентно увеличение на Nasdaq 100 от началото на годината.

декември 10, 2023 17:00 2 мин. четене

Европа въвежда нови регулации за развитието на изкуствения интелект

Европейските законодатели постигнаха новаторско споразумение за регулиране на изкуствения интелект (AI), което проправя пътя за цялостен закон за AI в западните държави.

декември 10, 2023 16:00 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя държава може да замести Аржентина като нов член на съюза

По време на годишната среща на върха на БРИКС 2023 алиансът обяви разширяване на дейността си с участието на шест държави. 

декември 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.