НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Пенсионен фонд в САЩ инвестира в Биткойн

ОКТ. 23, 2021 15:43 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Пенсионен фонд в САЩ инвестира в Биткойн

С разширяването на пазара на криптовалути няколко пенсионни фонда започват да разглеждат Биткойн (BTC) и други виртуални валути.

Този път, Houston Firefighters’ Relief and Retirement Fund реши да инвестира в Биткойн (BTC) и Етериум (ETH), двете най-големи криптовалути в света.


Това е един от първите пенсионни фондове, които инвестират в дигитални валути.


Пенсионните фондове на Хюстън инвестират в Биткойн 


Фондът за помощ и пенсиониране на пожарникарите в Хюстън, който управлява активи в размер от над $5.5 милиарда, реши да направи инвестиция от $25 милиона в BTC и ETH. Това ще позволи на пенсионния фонд да получи експозиция към виртуални валути.


Решението, взето от Houston Firefighters’ Relief and Retirement Fund, показва, че има голям интерес към виртуалните валути. Също така това може да бъде един от първите пенсионни фондове, които започват да инвестират в класа активи.


Една от основните причини може да е свързана с факта, че в момента се намираме в ситуация, в която имаме ниски лихви и висока инфлация. По този начин това е най-лошата комбинация за пенсионните фондове, които в някои случаи биха могли да губят срещу инфлацията.


Биткойн и дигитални валути се появяват като алтернативна инвестиция, която би могла да осигури на пенсионните фондове по -добра възвръщаемост в дългосрочен план. Нека не забравяме, че Биткойн се премести от $3,180 през декември 2018 г. до над $66,000 през октомври 2021 г. Това представлява увеличение на цената от 1,975% само за няколко години.


Някои експерти смятат, че с настоящото приемане на Биткойн и бъдещи тенденции, може да е възможно Биткойн да достигне $100,000 и да стигне дори по-високи нива (близо до $250,000). Това предоставя на пенсионните фондове алтернативна инвестиция, която има възможност да надмине повечето традиционни инвестиции в момента.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Анализатори споделят потенциални цели за Биткойн


За застаряващото население, което се пенсионира, е важно те да знаят, че бъдещето им е защитено, а не обезценено. Инфлационните очаквания в САЩ достигат най-високото ниво от повече от десетилетие. Това може да е и една от причините пенсионните фондове да търсят нови възможности за инвестиране, които биха донесли по-добри резултати за техните инвестиции.


В момента Биткойн се търгува на около $61,000 и има пазарна капитализация от $1.15 трилиона. Това прави Биткойн най-голямата криптовалута в света. BTC е последван от Етериум, който има пазарна оценка от $477 милиарда и може да бъде закупен на пазара за $4,040 към момента на публикуване.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

'Купувайте Биткойн - това е новото злато' - според мексикаски милиардер

Третият най-богат милиардер в Мексико, Рикардо Салинас Плиего, посъветва инвеститорите да купуват Биткойн (BTC), заявявайки, че това е новото злато. Той също така критикува Федералния резерв за създав...
НОЕ. 28, 2021 14:48 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е нагоре с 88% през 2021 година въпреки настоящия спад

Всъщност водещият дигитален актив отново се търгува на зелено, което от своя страна се отрази върху другите криптовалути, чиито цени започнаха да се покачват в резултат на възстановяването.Флагманскат...
НОЕ. 27, 2021 16:46 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн балансите на централизираните борси падат до историческо дъно

Нетният брой биткойни (BTC), съхранявани в портфейлите на централизираните крипто борси, е един от решаващите показатели за водещата криптовалута.Резервите на Биткойн (BTC) на борсите се насочват към ...
НОЕ. 27, 2021 12:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ел Салвадор купува още Биткойн

Това е на стойност около $5.4 милиона по днешни цени.Както винаги, “изпълнителният директор” на Ел Салвадор (както гласи неговата биография) небрежно обяви покупката в туит в петък. Въпреки спада...
НОЕ. 27, 2021 11:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света