Home

Пазарът на криптовалути продължава да се срива – песимизма на инвеститорите надделява

05.07.2024 6:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Пазарът на криптовалути продължава да се срива – песимизма на инвеститорите надделява

Понастоящем криптовалутите преминават през турбулентни времена, белязани от резки корекции след неотдавнашния опит за възстановяване.

Пазарните нагласи, които по-рано бяха подкрепени от сериозни институционални инвестиции, сега леко се промениха към предпазливост. Тази промяна стана очевидна, тъй като трейдърите реагираха на пазарната динамика, като се освободиха от активи, което доведе до увеличаване на ликвидациите.

Допълнителни признаци за мечи настроения са честотата и дълбочината на ценовите корекции. Когато при криптовалутите се наблюдават последователни низходящи движения за продължителни периоди, това често е сигнал за по-широк песимизъм сред инвеститорите.

Този модел отразява предишни пазарни цикли, като например сериозния спад на цената на Биткойн от върха ѝ над $62,000 през 2021 г. до под $25,000 по-късно същата година.

Освен това наблюдението на резервите на BTC миньорите осигурява важна информация за пазарните условия. По време на спадовете миньорите са склонни да коригират стратегиите си въз основа на пазарната активност.

Продажбата на резерви сочи дефанзивна позиция за намаляване на загубите, докато задържането на активи предполага увереност в потенциалните възходящи движения. Тези фактори колективно оформят текущия разказ на крипто пазара, като влияят върху настроенията на инвеститорите и пазарната динамика занапред.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Акциите на MicroStrategy се покачват с 15% на фона на Биткойн ралито

В понеделник акциите на MicroStrategy поскъпнаха с 15%, следвайки двуцифрения ръст на Биткойн до $65,000.

16.07.2024 16:00 1мин. четене

Kraken даде официален срок за изплащанията от Mt. Gox

Kraken, борса за криптовалути, обяви, че е получила средства от фалиралата крипто борса Mt. Gox, според изявление по електронната поща.

16.07.2024 14:32 1мин. четене

“Японската MicroStrategy” купува още Биткойн – акциите на компанията поскъпват

Японската Metaplanet е закупила още 21.88 BTC за около $1.26 милиона, с което общият им дял е над 225 BTC на стойност около $14.55 милиона.

16.07.2024 14:00 1мин. четене

Mt. Gox премести $6 милиарда в Биткойн – ще има ли нов спад на цената?

Последните доклади на The Block сочат, че японската крипто борса Mt. Gox е прехвърлила 47,229 BTC на стойност около $2.99 милиарда на неидентифициран адрес.

16.07.2024 11:01 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.