НАЧАЛО Други

Пазарите на петрол се променят – измества ли се погледа от Китай към Индия?

01.03.2024 14:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Пазарите на петрол се променят – измества ли се погледа от Китай към Индия?

Динамиката на дистрибуцията на петрол в Азия може да претърпи значителни промени през останалата част от десетилетието, водена от нарастващия консенсус, че Индия ще допринесе за най-големия дял от допълнителния ръст на търсенето в региона.

Според неотдавнашни изявления на Международната агенция по енергетика, Индия е готова значително да засили ролята си на световните петролни пазари.

Това разширяване се подхранва от стабилния икономически растеж, нарастващото население и променящите се демографски показатели, което превръща Индия в основен източник на растеж на търсенето до 2030 г.

Едновременно с това се очаква ръстът на търсенето на петрол в развитите икономики и Китай първоначално да се забави, а след това евентуално да се обърне през същия период.

В обширен разговор със Самбит Моханти, редактор на Asia Energy, експертите от S&P Global Commodity Insights, включително Канг Ву, глобален ръководител на проучванията на търсенето на петрол, Пулкит Агарвал, ръководител на съдържанието за Индия, и Алис Ниу, ръководител на съдържанието за Китай, проучват потенциалните фактори, определящи тази промяна в търсенето. Техните прозрения хвърлят светлина върху факторите, които могат да преобразят петролния пейзаж в Азия.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Традиционните пазари ги обвзема страх – какво следва?

Нагласите на инвеститорите се промениха, тъй като несигурността хвърля сянка върху пазара на акции, което е сигнал за отклонение от оптимизма, характерен за последните месеци.

18.04.2024 15:00 2 мин. четене

Рисковете от използването на изкуствен интелект в банковия сектор

Най-големият световен банков регулатор Пабло Ернандес де Кос, управител на Банката на Испания и председател на международния Базелски комитет по банков надзор, подчерта, че банките трябва активно да се справят с рисковете, свързани с използването на изкуствения интелект (AI) и машинното обучение (ML) в дейността си.

18.04.2024 13:00 1 мин. четене

БРИКС: Ролята на Египет в съюза – ето какво трябва да знаем

Според икономиста Шайма Шериф търговското партньорство на Египет със страните от БРИКС се очаква да се съсредоточи върху продоволствената сигурност, особено поради ключовата роля на Русия като основен доставчик на вносната пшеница за Египет.

18.04.2024 12:00 2 мин. четене

Криптовалутите се разрастват два пъти по-бързо от интернет

Главният изпълнителен директор на Real Vision, Раул Пал, изрази оптимизъм относно бъдещето на криптовалутите във финансите, предвиждайки значителни темпове на приемане, надхвърлящи дори растежа на интернет.

18.04.2024 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.