НАЧАЛО Други

Пазарите на петрол през 2024 година – какво следва?

10.02.2024 7:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Пазарите на петрол през 2024 година – какво следва?

Сред предизвикателствата на 2024 г. потребителите могат да намерят утеха в перспективата за стабилни или намаляващи цени на петрола, както прогнозира Осама Ризви.

През 2023 г. ОПЕК+ осъществи значителни съкращения на производството, които, в съчетание с доброволните намаления на Саудитска Арабия, доведоха до значителен скок на цените на петрола. Въпреки това икономическото забавяне в ключови региони като Китай, Европа и САЩ смекчи продължителното поскъпване.

В перспектива до 2024 г. се очаква голямо предлагане на петрол, обусловено от увеличеното производство в САЩ и други големи производители, което намалява възможността цените на петрола да достигнат $100.

Прогнозите на IEA и финансовите институции сочат разнопосочни перспективи, като очакванията за нарастващо търсене на петрол в световен мащаб се компенсират от различни оценки за производството.

Връзката между цените на петрола и потребителите продължава да бъде от решаващо значение, тъй като по-високите цени на петрола повишават транспортните разходи и допринасят за инфлацията, като оказват влияние върху покупателната способност на потребителите.

През 2024 г. траекторията на цените на петрола вероятно ще отразява глобалните икономически условия с потенциален натиск за понижаване поради икономическата несигурност и надвисналия призрак на рецесията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как войната в между Израел и Хамас се отразява на икономиката на Египет

Конфликтът между Израел и Газа има дълбоки икономически последици за Египет, като засилва и без това несигурното състояние на икономиката му.

29.02.2024 16:00 2 мин. четене

Биткойн ETF е само началото според създателя на Chainlink (LINK)

Сергей Назаров, създател на Chainlink (LINK), смята, че неотдавнашното въвеждане на спот Биткойн (BTC) борсово търгуваните фондове (ETF), е ключов момент за индустрията, който може да доведе до значителен приток на капитали от световния финансов сектор.

29.02.2024 14:30 2 мин. четене

БРИКС: 25 държави чакат да бъдат приети в съюза

През 2024 г. алиансът БРИКС разшири членството си от 5 държави до 9. Съюзът предвижда значителна промяна в световния финансов пейзаж, като цели да установи нов световен ред, в който развиващите се държави да играят централна роля.

29.02.2024 12:00 1 мин. четене

Новите санкции може да навредят на търговията с петрол между Русия и Индия

Според източници на Reuters неотдавнашните санкции на Вашингтон срещу Москва предизвикват безпокойство в индийския енергиен сектор по отношение на търговията с Русия.

29.02.2024 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.