НАЧАЛО Други

Пасивните инвестиции са основния проблем на пазарите в днешно време според хедж фонд ветеран

09.02.2024 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Пасивните инвестиции са основния проблем на пазарите в днешно време според хедж фонд ветеран

В неотдавнашно интервю с Бари Ритолц, титанът на хедж фондовете Дейвид Айнхорн обсъди предизвикателствата пред мениджърите на парични средства на фона на нарастващото господство на пасивното инвестиране.

Той изтъкна, че много инвеститори, особено тези, които използват алгоритмични стратегии, дават приоритет на краткосрочните движения на цените пред фундаменталните съображения за стойността.

Айнхорн изтъкна значителните трудности, пред които са изправени инвестиционните стратегии, ориентирани към стойността, в този пейзаж, като отбеляза, че индустрията е сериозно засегната.

Това създава обратна връзка, при която обратните изкупувания от мениджъри водят до по-нататъшни спадове на стойностните акции, което задълбочава проблема.

Той обясни как тази тенденция благоприятства надценените активи, тъй като капиталовите потоци към пасивните индексни фондове са склонни да засилват надценяването на определени ценни книжа.

В резултат на това акциите се отклоняват още повече от вътрешната си стойност, създавайки пазарна среда, в която надценяването всъщност може да доведе до повишаване на цените на акциите.

За да се адаптира към тези промени, Айнхорн спомена, че неговата компания Greenlight е коригирала подхода си. Те вече не разчитат да плащат високи множители за акции въз основа на оптимистични очаквания за печалби, тъй като безразличието на пазара затруднява реализирането на тези печалби. Вместо това те се фокусират върху подценени акции с потенциал за значителна възвръщаемост на акционерите чрез мерки като обратно изкупуване на акции.

Айнхорн подчерта важността на това самите компании да стимулират поскъпването на акциите, а не да разчитат единствено на пазарните нагласи. Той също така отбеляза важен момент, при който пасивните фондове надминаха активните по отношение на активите, което е сигнал за продължаващия възход на пасивното инвестиране.

Като пример той посочи представянето на iShares S&P 500 Value ETF в сравнение с по-широките пазарни индекси, което илюстрира продължаващите предизвикателства пред инвеститорите, ориентирани към стойността, в настоящата пазарна среда.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

SEC вече са загубили делото за XRP според директора на Ripple

В неотдавнашен разговор с Bloomberg главният изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус навлезе в сложността на продължаващата съдебна битка между Ripple и Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC).

22.02.2024 12:00 2 мин. четене

Бивши директори на FTX и Alameda стартират нова крипто борса

Сривът на FTX остави криптовалутната общност неспокойна, като промени облика на пазара за години напред.

22.02.2024 11:00 1 мин. четене

БРИКС: Поредната държава готова да се присъедини към съюза през 2024 година

След съобщението за разширяване, направено по време на годишната среща на върха през 2023 г., международната общност наблюдава отблизо потенциалните нови членове на алианса БРИКС.

22.02.2024 9:00 2 мин. четене

Доларът доминира, но движението срещу валутата не може да се спре

Огромното значение на щатския долар в световните парични и икономически рамки след края на Втората световна война е безспорно.

22.02.2024 7:00 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.