НАЧАЛО Други

Първият подкрепен от банка крипто обмен

ЮЛИ. 17, 2018 19:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Първият подкрепен от банка крипто обмен

Първият в света обмен на криптовалути, който е подкрепен от банка, е отворен за обществеността след месеци изпълнени със закъснения.


Японският финансов гигант SBI Holdings официално стартира своята платформа за търговия с криптиовалути, наречена VCTRADE миналия месец. И все пак, както бе съобщено от cryptodnes, услугата за търговия беше достъпна само за група от избрани потребители, които предварително се регистрираха на платформата през октомври 2017 г.

В съобщение, публикувано във вторник, SBI Holdings заяви, че услугата е напълно отворена за потребители на възраст 20-70 години, които пребивават в Япония. Въпреки това, услугата за регистрация за корпоративни клиенти все още не е била предоставена.

В началото на юни VCTRADE обяви, че първоначално ще подкрепи търговията с японска йена срещу XRP - родния токен на ripple протокола. Този ход е в рамките на очакваното предвид по-широката подкрепа на институцияра за XRP в трансграничното банкиране.

Впоследствие платформата добави двойки за търговия, базирани на йени, за Биткойн Кеш  и Биткойн на 8-ми и 15-ти юни съответно.

Днешното публично стартиране идва две години след като SBI Holdings обяви за пръв път, че ще изгради борсата през октомври 2016 г.

VCTRADE получи лиценз за работа от японския финансов надзор, Агенцията за финансови услуги, в края на миналата година. Нейният дебют обаче се отлага от месеци, тъй като фирмата работи за повишаване на нивото на вътрешна сигурност след масивен хак от 533 милиона долара на борсата Coincheck през януари.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през после...
ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?Една ...
ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света