НАЧАЛО Регулации

Парламентарна блокчейн група в Тайван

май 23, 2018 13:59 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Парламентарна блокчейн група в Тайван

Тайвански законодатели са формирали парламентарна блокчейн група за насърчаване на развитието на индустрията, според Facebook съобщение на депутата и законодател Jason Hsu Yu-Jen на 22-ри май.

Новата тайванска парламентарна блокчейн коалиция (TPCB), оглавявана от Hsu, се надява да постигне консенсус между партиите, сред тайвански политици, за да вземе решение за ясна, „приятелска“ и стабилна регулаторна рамка за блокчейн сектора и криптовалутите.

Съвместна церемония по учредяването бе проведена вчера в Тайпе, както за TCPB, така и за новоучредената тайванска организация Crypto Blockchain Self-Regulatory Organization (TCBSRO), чиито членове ще трябва да спазват мерките за прозрачност, сигурност на данните и защита на инвеститорите, за осигуряване на „спазващ закона“ пазар.

Според съобщението на Hsu парламентарният съюз ще работи, за да накара тайванското правителство да бъде открито и проактивно в регулирането на технологичните иновации, както и да работи по-усърдно за изграждане на взаимно доверие между крипто пространството и официалните власти. В същото време саморегулиращият се орган ще се стреми да сведе до минимум необходимостта от прекомерна намеса на правителството, при която вътрешните мерки в областта на промишлеността могат да са достатъчни.

Депутатът Hsu е истински блочейн и крипто застъпник, който предлага в последните tweet-ове да превърне Тайван в „крипто нация“ и „блокчейн остров“ – нещо, използвано най-скоро във връзка с усилията на остров Малта да привлече крипто индустриалните гиганти към бреговете си със свои собствени крипто-приятелски наредби.

Само миналия месец, главният изпълнителен директор на голямата извънборсова платформа OTCBTC и хакетона на Facebook (състезания за хакери) Yi-Ting Chen съобщи, че тази година тя ще се кандидатира за кмет на тайванската столица Тайпе. Също миналия месец тайванското министерство на правосъдието разкри плановете за въвеждане на по-строги механизми за контрол на криптовалутите, насочени към мерките за борба с изпирането на пари, което се очаква да влезе в сила през ноември.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Какво е ISO 20022 и защо има значение?

Няма съмнение, че стандартът ISO 20022 може да се окаже значителен катализатор за някои инвеститори в криптовалути.

август 8, 2022 21:25 1 мин. четене

Парламентарна група на Обединеното кралство разследва крипто индустрията

Групата иска да чуе мнения от регулаторните органи, експертите от сектора и правителството по редица теми.

август 7, 2022 14:33 1 мин. четене

SEC разследва всички крипто борси – включително Coinbase и Binance

Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) разследва Coinbase, най-голямата борса в страната, а според служителите от офиса на Лумис са насочили вниманието си и към глобалния гигант Binance.

август 5, 2022 15:43 1 мин. четене

Сенатор Елизабет Уорън не иска крипто на Уолстрийт

Сенатор Елизабет Уорън продължава кампанията си срещу криптовалутите, като този път предлага закон, който на практика ще прекрати предоставянето на криптовалутни услуги от банките, според доклад на Bloomberg от четвъртък.

август 5, 2022 12:46 1 мин. четене