НАЧАЛО Регулации

Парламентарна блокчейн група в Тайван

май 23, 2018 13:59 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Парламентарна блокчейн група в Тайван

Тайвански законодатели са формирали парламентарна блокчейн група за насърчаване на развитието на индустрията, според Facebook съобщение на депутата и законодател Jason Hsu Yu-Jen на 22-ри май.

Новата тайванска парламентарна блокчейн коалиция (TPCB), оглавявана от Hsu, се надява да постигне консенсус между партиите, сред тайвански политици, за да вземе решение за ясна, „приятелска“ и стабилна регулаторна рамка за блокчейн сектора и криптовалутите.

Съвместна церемония по учредяването бе проведена вчера в Тайпе, както за TCPB, така и за новоучредената тайванска организация Crypto Blockchain Self-Regulatory Organization (TCBSRO), чиито членове ще трябва да спазват мерките за прозрачност, сигурност на данните и защита на инвеститорите, за осигуряване на „спазващ закона“ пазар.

Според съобщението на Hsu парламентарният съюз ще работи, за да накара тайванското правителство да бъде открито и проактивно в регулирането на технологичните иновации, както и да работи по-усърдно за изграждане на взаимно доверие между крипто пространството и официалните власти. В същото време саморегулиращият се орган ще се стреми да сведе до минимум необходимостта от прекомерна намеса на правителството, при която вътрешните мерки в областта на промишлеността могат да са достатъчни.

Депутатът Hsu е истински блочейн и крипто застъпник, който предлага в последните tweet-ове да превърне Тайван в „крипто нация“ и „блокчейн остров“ – нещо, използвано най-скоро във връзка с усилията на остров Малта да привлече крипто индустриалните гиганти към бреговете си със свои собствени крипто-приятелски наредби.

Само миналия месец, главният изпълнителен директор на голямата извънборсова платформа OTCBTC и хакетона на Facebook (състезания за хакери) Yi-Ting Chen съобщи, че тази година тя ще се кандидатира за кмет на тайванската столица Тайпе. Също миналия месец тайванското министерство на правосъдието разкри плановете за въвеждане на по-строги механизми за контрол на криптовалутите, насочени към мерките за борба с изпирането на пари, което се очаква да влезе в сила през ноември.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Хонконг оформя регулаторна рамка за доставчиците на крипто услуги

Законодателният съвет на Хонконг прие ново изменение на своята система за борба с прането на пари и финансирането на тероризма, което включва доставчиците на услуги за дигитални активи.

декември 8, 2022 18:44 1 мин. четене

Великобритания завършва регулаторната си рамка за крипто сектора

Подходът на правителството и парламента на Великобритания да въведат мащабни регулации, които да ръководят крипто индустрията, не отрича цялостното схващане, че технологията, която захранва екосистемата на дигиталните валути е уникална и футуристична.

декември 8, 2022 15:27 1 мин. четене

NFT са законна виртуална собственост, установи китайски съд

Китайски съд установи, че незаменяемите токени (NFT) имат общи характеристики със собствеността, като например стойност, оскъдност, възможност за разпореждане и търгуване. 

декември 5, 2022 16:59 1 мин. четене

Делото между Ripple и SEC доближава своя край

Двегодишната съдебна битка между Комисията за ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) и Ripple е към своя край, след като крипто компанията е подала отговор на възражението на Комисията срещу нейното искане за съкратено съдебно решение.

декември 5, 2022 9:59 1 мин. четене