НАЧАЛО Финтех

Paidy събира 143 милиона долара от инвеститори, включително PayPal

НОЕ. 4, 2019 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Paidy събира 143 милиона долара от инвеститори, включително PayPal

Paidy, японски финтех стартъп, който предоставя незабавни кредити на потребителите в Япония, обяви днес, че е събрал общо 143 милиона долара от ново финансиране.

Японският заемодател на бързи кредити Paidy събира 143 милиона долара от инвеститори, включително PayPal.


Това включва финансиране от рунд “C”, което събира 83 милиона щатски долара от инвеститори, включително “PayPal Ventures” и дългово финансиране от 60 милиона долара.


Финансирането ще бъде използвано за постигане на целите на Paidy за подписване с големи търговци, предлагане на нови финансови услуги и увеличаване на потребителската му база до 11 милиона акаунта, до края на 2020 г.


В допълнение към PayPal Ventures, инвеститорите от рунд “C” включват също “Soros Capital Management”, “JS Capital Management” и “Tybourne Capital Management”, заедно с още един неразкрит инвеститор.


Дълговото финансиране е от “Goldman Sachs Japan”, “Mizuho Bank”, “Sumitomo Mitsui Banking Corporation” и “Sumitomo Mitsui Trust Bank”.


По-рано този месец, Paidy и Goldman Sachs Japan създадоха склад на стойност 52 милиона долара. Paidy, също така създаде кредитен инструмент на стойност 8 милиона долара с трите банки.Това е най-голямата инвестиция до момента в японската индустрия за финансови технологии, сочат данни, цитирани от Paidy и поставят общата инвестиция, която компанията е набрала до момента, на стойност 163 милиона долара.


Представител на стартъпа казва, че е решил да разшири своята серия “C” (обявена миналата година), вместо да премине към кръг “D”, за да запази съотношението на собствения капитал за съществуващите инвеститори и да издаде същите предпочитани акции като тези от предишните си кръгове на финансиране.


Стартирала през 2014 г., Paidy е създадена, защото много японски потребители не използват кредитни карти за покупки чрез електронна търговия, въпреки че този вид платежно средство е сравнително популярно.


Вместо това, мнозина предпочитат да плащат пари при доставка или в магазини.


Въпреки че това прави онлайн пазаруването по-лесно за потребителите, то също така представлява предизвикателство за продавачите, тъй като те трябва да покрият разходите за стоки, които все още не са платени, или да се справят с незавършени доставки.


Решението на Paidy е да даде възможност на хората да плащат за стоки онлайн, без необходимостта първо да създават акаунт или да използват кредитните си карти. Ако продавачът предлага Paidy като начин на плащане, клиентите могат да проверят, като въведат своите мобилни телефонни номера и имейл адреси, които след това се удостоверяват с код, изпратен чрез SMS или обаждане. Paidy покрива месечните разходи за артикулите и сметките на клиентите. Компанията използва собствени алгоритми за машинно обучение, за да оцени кредитоспособността на потребителите и казва, че нейната услуга може да помогне за намаляване на непълните транзакции (или артикули, които купувачите в крайна сметка не вземат и не плащат), да увеличи процента на конверсии, средните стойности на поръчките и повторните покупки.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Ripple с нова платформа, позволяваща на всеки да бъдe своя собствена банка

Платформата, наречена Xumm, е от подкрепена от XRP L Labs и в момента е в бета версия както в App Store, така и в Google Play.Според ръководителя на Ripple за връзки с разработчиците Уорън Пол Андер...
МАЙ. 26, 2020 09:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Deep Labs с $16 милиона в ново финансиране

Гънар Овърстром, партньор в Corsair Capital, Serendipity Capital и Gramercy Ventures, ръководи инвестицията.Основан през 2016 г. от бившия шеф на Visa Labs - Скот Едингтън - Deep Labs използва персона...
МАЙ. 23, 2020 10:27 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Банката на Франция обяви успешен тест на дигитално евро

От банката казват, че това е първият от поредицата тестове, за да се установи дали дигиталното евро има потенциал да укрепи световните финансови пазари. През следващите седмици централната банка ще пр...
МАЙ. 22, 2020 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-голямата инвестиционна банка в Латинска Америка използва Tezos

 Известен като ReitBZ, секюрити токена е подкрепен от бразилски недвижими имоти и вече се използва с Tezos за закупуване на 323 единици земя.ReitBZ - От Етериум до TezosReitBZ първоначално беше п...
МАЙ. 21, 2020 16:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света