НАЧАЛО Финтех

Paidy събира 143 милиона долара от инвеститори, включително PayPal

НОЕ. 4, 2019 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Paidy събира 143 милиона долара от инвеститори, включително PayPal

Paidy, японски финтех стартъп, който предоставя незабавни кредити на потребителите в Япония, обяви днес, че е събрал общо 143 милиона долара от ново финансиране.

Японският заемодател на бързи кредити Paidy събира 143 милиона долара от инвеститори, включително PayPal.


Това включва финансиране от рунд “C”, което събира 83 милиона щатски долара от инвеститори, включително “PayPal Ventures” и дългово финансиране от 60 милиона долара.


Финансирането ще бъде използвано за постигане на целите на Paidy за подписване с големи търговци, предлагане на нови финансови услуги и увеличаване на потребителската му база до 11 милиона акаунта, до края на 2020 г.


В допълнение към PayPal Ventures, инвеститорите от рунд “C” включват също “Soros Capital Management”, “JS Capital Management” и “Tybourne Capital Management”, заедно с още един неразкрит инвеститор.


Дълговото финансиране е от “Goldman Sachs Japan”, “Mizuho Bank”, “Sumitomo Mitsui Banking Corporation” и “Sumitomo Mitsui Trust Bank”.


По-рано този месец, Paidy и Goldman Sachs Japan създадоха склад на стойност 52 милиона долара. Paidy, също така създаде кредитен инструмент на стойност 8 милиона долара с трите банки.Това е най-голямата инвестиция до момента в японската индустрия за финансови технологии, сочат данни, цитирани от Paidy и поставят общата инвестиция, която компанията е набрала до момента, на стойност 163 милиона долара.


Представител на стартъпа казва, че е решил да разшири своята серия “C” (обявена миналата година), вместо да премине към кръг “D”, за да запази съотношението на собствения капитал за съществуващите инвеститори и да издаде същите предпочитани акции като тези от предишните си кръгове на финансиране.


Стартирала през 2014 г., Paidy е създадена, защото много японски потребители не използват кредитни карти за покупки чрез електронна търговия, въпреки че този вид платежно средство е сравнително популярно.


Вместо това, мнозина предпочитат да плащат пари при доставка или в магазини.


Въпреки че това прави онлайн пазаруването по-лесно за потребителите, то също така представлява предизвикателство за продавачите, тъй като те трябва да покрият разходите за стоки, които все още не са платени, или да се справят с незавършени доставки.


Решението на Paidy е да даде възможност на хората да плащат за стоки онлайн, без необходимостта първо да създават акаунт или да използват кредитните си карти. Ако продавачът предлага Paidy като начин на плащане, клиентите могат да проверят, като въведат своите мобилни телефонни номера и имейл адреси, които след това се удостоверяват с код, изпратен чрез SMS или обаждане. Paidy покрива месечните разходи за артикулите и сметките на клиентите. Компанията използва собствени алгоритми за машинно обучение, за да оцени кредитоспособността на потребителите и казва, че нейната услуга може да помогне за намаляване на непълните транзакции (или артикули, които купувачите в крайна сметка не вземат и не плащат), да увеличи процента на конверсии, средните стойности на поръчките и повторните покупки.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Русия, Китай и редица други държави обмислят създаването на 'обща криптовалута'

BRICS, асоциацията на страните с нововъзникващи икономики, планира да въведе своя собствена международна платежна система, която да позволи намаляването на влиянието на икономически санкции, наложени ...
НОЕ. 15, 2019 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Revolut търси да набере $ 500 милиона

От края на 2017 г., приложението на Revolut позволява на потребителите да извършват транзакции в криптовалути, включително Биткойн , Лайткойн и Етериум. Според Reuters, компанията планира да на...
НОЕ. 14, 2019 22:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Alpaca - новият инструмент за разработчици на приложения за търговия с акции

НОЕ. 14, 2019 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Регулирана швейцарска крипто банка официално стартира услугите си

Както бе съобщено, SEBA Bank AG (по-рано SEBA Crypto AG) е напълно регулирана институция, след като през август тази година си осигури лиценз за търговия с ценни книжа и банкиране от Швейцарския орган...
НОЕ. 13, 2019 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света