НАЧАЛО Биткойн

Откриха дискотека, зоолгическа градина и Биткойн копачки във венецуелски затвор

септември 23, 2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Откриха дискотека, зоолгическа градина и Биткойн копачки във венецуелски затвор

На 20 септември венецуелските военни сили, наброяващи 11,000 души, успешно си върнаха контрола над затвора Токорон от престъпния синдикат " Трен де Арагуа".

В пределите на затвора са открити изумителни удобства, включително нощен клуб, плувен басейн, миниатюрна зоологическа градина, детска площадка и съоръжение за добив на Биткойн (BTC), съдържащо множество машини, предназначени за добив на BTC.

Според репортаж на BBC News от 21 септември затворниците могат да се занимават с дейности като залагания на конни надбягвания, създаване на неофициални банкови операции и разпускане в нощния живот в клуб с причудливото име “Токио“.

По време на пика на икономическата криза във Венецуела, когато в страната липсваха стоки от първа необходимост, беше съобщено, че местните жители прибягват до затвора Токорон, за да се сдобият с основни продукти, които не са били налични другаде.

Затворът “Токорон” служи като епицентър на дейността на престъпната банда “Трен де Арагуа“. В репортаж на AFP News на испански език се подчертава, че той функционира като самостоятелен град, в който има дори импровизирана банкова агенция.

Възниква интригуващият въпрос: кой е платил сметката за енергията, необходима за захранване на операциите по добив на Биткойн в рамките на затвора?

Както добивът на BTC, така и други идентифицирани дейности, извършвани в този затвор, изискват висока консумация на енергия. Самият добив на Биткойн е добре известен с това, че използва количества електрическа енергия, подобни на тези в някои страни, за да обезпечи мрежата.

Няма информация обаче откъде е идвала електрическата енергия, използвана за поддържането на затвора, но потребителите на Reddit предполагат, че тя е била субсидирана от венецуелското правителство, като публични разходи за Токорон.

Възможно е енергията в затвора да е текла както обикновено, но също така е възможно престъпниците да са използвали незаконно енергия от трети страни. При операцията не са иззети Биткойн токени или крипто портфейли.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн премина $41,000 – защо крипто пазарът е на зелено днес?

Биткойна, който достигна годишен връх от $41,700, с което олатилният криптопазар привлече широко внимание както от страна на инвеститори, така и от страна на ентусиасти и анализатори.

декември 4, 2023 9:00 2 мин. четене

БРИКС, Биткойн и злато – предстои тежка година за долара

През изминалата година Съединените щати бяха изправени пред сериозни икономически предизвикателства, борейки се с инфлацията и стремейки се да стабилизират финансовото си състояние в условията на глобални колебания.

декември 4, 2023 8:00 3 мин. четене

Биткойн проби над $40,000 след 6% скок на цената през последната седмица

Биткойн (BTC) продължава бичия си тренд, покорявайки едно след друго ключови нива и отразявайки оптимизма на инвеститорите.

декември 4, 2023 0:46 2 мин. четене

Добър момент ли са коледните празници за покупка на Биткойн според милиардера Тим Дрейпър

Тъй като през април 2024 г. предстои халвинг на Биткойн (BTC), в съчетание с потенциалното понижение на лихвените проценти в САЩ и вероятната поява на спот Биткойн ETF, има очевидни катализатори, които стимулират развитието на активът.

декември 3, 2023 20:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.