НАЧАЛО Биткойн

Над 97% от новите Биткойн инвеститори са на загуба

септември 23, 2023 9:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Над 97% от новите Биткойн инвеститори са на загуба

​​В момента значителна част от инвестициите на краткосрочните притежателите (STH) на Биткойн, са на загуба. Всъщност текущият дял на притежателите със загуби е на най-високото си ниво от срива на FTX.

Неотдавнашен доклад на Glassnode твърди:

Откакто през последните седмици [BTC токените] се продаваха под $26,000, над 97.5% от предлагането на STH сега е на загуба.

Въпреки че тази статистика далеч не е привлекателна, в нея има и положителна страна. По време на мечи пазари, когато повече от 97.5% от краткосрочните притежатели са на загуба, шансът за изчерпване на продавачите бързо се увеличава.

Това означава, че настоящите условия не дават никакъв стимул на притежателите да излязат от пазара.

Изчерпването на продавачите не гарантира обръщане на ценовата тенденция. То само гарантира, че активът ще бъде в състояние да покрие загубите си. За да започне възходящ тренд, трендът на натрупване трябва да се засили, а за да се случи това, е доста важно настроенията на инвеститорите да са благоприятни.

На този етап пазарът на BTC се характеризира с паника. Всъщност негативните настроения са взели връх в краткосрочен план. В последно време коефициентът на доверие се колебае на отрицателна територия, т.е. около -0.075.

Едва когато трендът започне да се покачва обратно към преходната и впоследствие към положителната територия [> -0.05], капиталът вероятно ще започне да се връща на пазара. В ретроспективен план това ще означава, че притежателите отново са в по-благоприятна позиция.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн може да блесне този месец – ето защо

Биткойн преодоля още една ценова бариера на 1 декември, достигайки върхови стойности от $38,800. Ако Биткойн следва установения си осемгодишен тренд от 2015 г. насам, има потенциал за положително затваряне на 2023 г.

декември 2, 2023 19:00 1 мин. четене

Биткойн може да се изстреля до $125,000 още следващата година според ново проучване

Биткойн постоянно се приближава към дългоочакваното четвърто халвинг събитие, което е планирано за 17 април 2024 г.

декември 2, 2023 7:00 1 мин. четене

Биткойн скочи до $39,000 след изявление на председателя на Федералния резерв

Биткойн се издигна до невиждани от май 2022 г. висоти, яхнал вълна от ентусиазъм в отговор на последните забележки на Федералния резерв относно инфлацията.

декември 1, 2023 20:31 2 мин. четене

Спящ Биткойн кит прехвърли близо $140 милиона

Крипто общността наскоро стана свидетел на значимо събитие: Биткойн кит, неактивен в продължение на почти четири години, отново излезе на пазара.

декември 1, 2023 20:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.