НАЧАЛО Крипто Крими

Откраднаха $112 милиона в XRP от съоснователя на Ripple

31.01.2024 17:53 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Откраднаха $112 милиона в XRP от съоснователя на Ripple

Блокчейн следовател изрази загриженост за необичайни изходящи потоци на XRP на обща стойност около $112 милиона от адреси, свързани с Ripple Labs.

ZachXBT, в съобщение в социалната мрежа X от сряда, предполага, че може да е имало пробив на сигурността, включващ 213 милиона XRP в рамките на Ripple.

Крис Ларсен, съосновател на Ripple, обаче уточни, че са били компрометирани личните му сметки в Ripple, а не тези на самата компания.

Ларсен призна за “неоторизиран достъп до няколко мои лични сметки в XRP” и увери, че проблемът е бил своевременно идентифициран. Според Ларсен борсите са били незабавно уведомени да замразят засегнатите адреси и са били ангажирани властите.

Незаконно получените средства, както е установено от ZachXBT, са били прехвърлени през различни борси за криптовалути, включително Gate, Binance, Kraken, OKX, HTX, HitBTC и MEXC.

Приблизително 8 адреса, свързани с предполагаемата кражба, бяха посочени от ZachXBT. Забележително е, че се откроява времето на транзакциите във вторник, обхващащо периода от ранните часове на деня до късните часове на нощта. Струва си да се спомене, че Ripple Labs или Ларсен не бяха оповестили публично инцидента до публикациите на ZachXBT в социалните мрежи.

В последващ пост ZachXBT подчерта значението на огромния брой трансакции за борсите в рамките на кратък период от време. Той увери, че екипът на Ripple не би прибягнал до използването на малка борса като FixedFloat предвид мащаба на инцидента.

След оповестяването на информацията в X, XRP отбеляза спад от над 5%. Оттогава обаче стойността на актива започна да се възстановява и към момента на публикуване възлиза на малко над $0.50.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Над $360 милиона в криптовалути са откраднати през февруари

През февруари се наблюдава забележителен ръст на финансовите загуби, свързани с кражби на криптовалути, както съобщиха от PeckShield, компания за блокчейн сигурност.

04.03.2024 21:00 2 мин. четене

Инвеститор в Bitfinex съди Wall Street Journal

Кристофър Харборн, известен като Чакрит Сакункрит в Тайланд, акционер в Bitfinex неотдавна започна съдебен процес срещу Wall Street Journal (WSJ) за предполагаема клевета.

02.03.2024 21:10 2 мин. четене

Сериозен ръст на крипто хаковете и измамите в началото на 2024 година

През 2024 г. пазарът на криптовалути отбеляза значително увеличение на загубите, дължащи се на хакове и rug-pull измами, на обща стойност над $200 милиона в 32 инцидента, според неотдавнашен доклад на компанията за блокчейн сигурност Immunefi.

01.03.2024 21:21 2 мин. четене

Американското правителство мести конфискувания Биткойн от хакера на Bitfinex – повод за притеснение?

Правителството на САЩ е прехвърлило Биткойн на стойност $922 милиона от два крипто портфейла със средства, конфискувани от Bitfinex.

29.02.2024 15:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.