НАЧАЛО Крипто Крими

От портфейлите на Alameda се местят средства – какво точно се случи?

декември 28, 2022 14:28 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
От портфейлите на Alameda се местят средства – какво точно се случи?

Движението на средства от портфейлите на Alameda малко след освобождаването на Сам Банкман-Фрийд под гаранция повдигна много въпроси.

Крипто портфейлите, свързани със сестринската компания на FTX – Alameda Research, прехвърлиха средства само няколко дни, след като бившият главен изпълнителен директор Сам Банкман-Фрийд беше освободен под гаранция от $250 милиона.

Прехвърлянето на средства предизвика любопитството на общността, но особено интересен беше начинът, по който тези средства бяха прехвърлени. Установено бе, че портфейлът на Alameda е разменял части от токени за ETH/USDT, а след това Етериум и USDT бяха изпратени към миксери и услуги за обмен.

Например един адрес на портфейл получи над 600 ETH от портфейли, принадлежащи на Alameda, като част от тях са били разменени в USDT, а другата част от транзакцията е била изпратена в ChangeNow.

Блокчейн анализаторът “ZachXBT” отбеляза, че портфейлът на Alameda в крайна сметка е разменял средствата за Биткойн, използвайки децентрализирани борси като FixedFloat и ChangeNow. Тези платформи често се използват от хакери, за да прикриват транзакциите си.

Това прехвърляне на средства и опит за изтегляне на каквото е останало в крипто портфейлите е тревожно. Мнозина предположиха, че моделът, по който се прехвърлят тези средства, прилича на експлойт, но предвид известното криминално минало на Банкман-Фрийд сега се твърди, че това може да е вътрешна работа, за да се изтеглят останалите в тези портфейли средства.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Френски инвеститори съдят крипто гиганта Binance


Други поставиха под въпрос условията за освобождаване под гаранция и попитаха защо му е даден достъп до интернет. Един потребител написа, че бившият главен изпълнителен директор “отчаяно се опитва да изтегли пари”, и добави. 

Продължаващите движения на средства от портфейлите на Alameda съвпаднаха с освобождаването на бившата глава на FTX под гаранция, като по същия начин веднага след като FTX подаде заявление за фалит на 11 ноември, портфейлите на борсата бяха хакнати за милиони долари. В момента Министерството на правосъдието на САЩ разследва и експлоатирането на FTX за $352 милиона веднага след обявяването ѝ в несъстоятелност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Инвестиционната измама на Harvest Keeper AI: Инвеститорите губят над $1 милион

Екипът, който стои зад Harvest Keeper dApp, е обвинен в измама, като се твърди, че е откраднал около $1 милион от потребителите.

март 21, 2023 7:00 2 мин. четене

Подозрения за участие на Северна Корея в хакерската атака срещу Euler Finance

Крипто общността следи отблизо най-големия хак при децентрализираните финанси (DeFi) за 2023 г., заради който Euler Finance загуби $197 милиона.

март 19, 2023 21:00 2 мин. четене

Мистериозен хакер връща $5.4 милиона на DeFi протокола Euler Finance

Според ZachXBT, лицето, което е експлоатирало Euler Finance, е върнало в събота 3,000 Етериум токена (ETH) на стойност около $5.4 милиона в DeFi протокола за кредитиране.

март 18, 2023 19:00 2 мин. четене

Сам Банкман-Фрийд и други директори са присвоили $3.2 милиарда от FTX

Ръководството на FTX разкри, че висши ръководители на крипто борсата, включително Сам Банкман-Фрийд, са получили плащания и заеми на обща стойност $3.2 милиарда, предимно от дъщерното дружество на компанията – Alameda Research.

март 16, 2023 17:00 1 мин. четене