Home

Освободиха съоснователят на Tornado Cash под гаранция

25.08.2023 19:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Освободиха съоснователят на Tornado Cash под гаранция

Съоснователят на Tornado Cash Роман Сторм е освободен под гаранция, както потвърди адвокатът му Брайън Клайн. Последното развитие на събитията беше споделено от Клайн чрез актуализация в X (Twitter).

Двамата съоснователи, а именно Роман Сторм и Роман Семенокс, бяха задържани по обвинения, свързани с пране на средства в размер на над $1 милиард, както и с нарушения, свързани със санкции. Въпреки че Сторм е освободен под гаранция, не се появи конкретна информация относно текущото състояние на Семенокс.

Клайн изрази недоволството си от решението на прокуратурата да повдигне обвинение на Сторм за ролята му в разработването на софтуера Tornado Cash. Адвокатът подчерта, че тази новаторска правна позиция може да има потенциално далечни последици за всички разработчици на софтуер.

В допълнение към обвиненията в пране на пари и на двете лица са повдигнати обвинения, свързани със заговор за управление на нелицензиран бизнес за превеждане на пари.

Крипто миксерът работи чрез обединяване на крипто токени, като по този начин замазва проследимостта на транзакциите. Първоначално създадени, за да запазят анонимността на сделките на инвеститорите, миксерите прикриват произхода на средствата.

Въпреки че миксерите играят роля в запазването на неприкосновеността на личния живот на потребителите, за съжаление те са използвани и за целите на прането на пари. Вследствие на това правителствените органи са все по-загрижени за последиците от тях.

Предвид факта, че милиарди откраднати долари под формата на криптовалута са били изпирани през подобни миксери, не е изненадващо, че властите засилват усилията си. 

Създателите на Tornado Cash са обвинени, че са изпирали стотици милиони долари за Lazarus Group – организация, замесена в киберпрестъпления и подлежаща на санкции поради принадлежността си към Северна Корея.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Worldcoin са изправени пред обвинения в манипулиране на цените и контрол на пазара

Компанията Worldcoin (WLD) е подложена на критики вследствие на обвинения в манипулиране на цените, които породиха опасения относно интегритета на пазарните ѝ дейности.

21.07.2024 15:00 1мин. четене

Личните данни на клиентите на Coinbase са засегнати при пробив в банкова система

По-рано този месец при пропуск в сигурността на банка, използвана от Coinbase, бяха разкрити личните данни на над 150 клиенти.

21.07.2024 8:00 1мин. четене

Крипто борсата WazirX предприема действия за възстановяване на откраднатите активи

В отговор на голяма кибератака WazirX, известна крипто борса в Индия, стартира програма за възнаграждения, чиято цел е да замрази и възстанови откраднатите активи.

20.07.2024 17:00 2мин. четене

$7.6 милиона са откраднати при скорошен крипто експлойт

Хакерските атаки и крипто измамите отново се увеличават, като са откраднати десетки милиони долари.

20.07.2024 9:30 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.