НАЧАЛО Алткойни

Остават броени часове до халвинга на Лайткойн

август 5, 2019 8:15 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Остават броени часове до халвинга на Лайткойн

Броени часове остават до халвинга на Лайткойн, което означава, че наградите за миньорите скоро ще намалеят от приблизително 25 на 12,5 LTC на блок.

Това е разлика в стойността от около $2,295 до $1,147 долара при днешните цени.

Халвинга е част от дефлационния характер на монетата, като по-малко монети засягат пазара, докато Лайткойн бавно се движи към общо предлагане от 84 000 000 LTC.

Чарли Лий, създателят на Лайткойн, наскоро обсъди въздействието на халвинга върху миньорите и цената на LTC.

„Халвинга винаги е шок за системата. Когато възнагражденията за добив се намалят наполовина, някои миньори няма да бъдат на печалба и те ще изключат машината си. Ако голям процент направи това, блоковете ще се забавят за известно време.

По отношение на цената, халвинга трябва да се има предвид в цената, защото всички знаят за него от самото начало. Но хората очакват цената да се покачи. Така че много хора купуват, защото очакват цената да нарасне и това е вид самоизпълняващо се пророчество. Тоест, тъй като купуват, цената всъщност се покачва. „

Въпреки че халвинга може да намали участието на миньори, това не сигурно. След намаляването на блок наградите на Лайткойн през 2015 г., миньорите на криптовалутата не се отказаха да я копаят, като хеширащата скорост на валутата спадна с 15% около събитието, но се възстанови след около две седмици, според Binance Research.

CoinGecko разполагат с часовник, който отброява секундите оставащи до предстоящия халвинг.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Нови съмнения за Tether (USDT) тревожат крипто общността

Покрай скорошните събития около FTX много хора подлагат устойчивостта на сферата под съмнение като Tether отново са на фокус.

декември 4, 2022 20:10 1 мин. четене

Активното развитие на Cardano (ADA) може да е разковничето за бъдещето на проекта

От Santiment разкриха, че Cardano (ADA) е начело на списъка с развойна дейност през последните 30 дни. Така актива изпревари криптовалути като Polkadot (DOT) и Етериум (ETH). 

декември 4, 2022 19:14 1 мин. четене

Ето кои са топ транзакциите на крипто китовете през изминалата седмица

През изминалата седмица станахме свиделите на не малко транзакции на крипто китове. Общата им стойност е над $3 милиарда, а Binance са помогнали за осъществяването на около 80% от тях.

декември 4, 2022 17:55 1 мин. четене

Ето кога Chainlink стартира стейкинг функцията си

Стейкинг функцията на Chainlink ще стартира в основната мрежа на Етериум на 6 декември. Дали това, че периода на заключване на стейкнатите токени е напълно прозрачен ще помогне на Chanlink (LINK) да се конкурира със стейкинга на Етериум, все още не е ясно.

декември 3, 2022 22:05 1 мин. четене