Home

Остават броени часове до халвинга на Лайткойн

05.08.2019 8:15 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Остават броени часове до халвинга на Лайткойн

Броени часове остават до халвинга на Лайткойн, което означава, че наградите за миньорите скоро ще намалеят от приблизително 25 на 12,5 LTC на блок.

Това е разлика в стойността от около $2,295 до $1,147 долара при днешните цени.

Халвинга е част от дефлационния характер на монетата, като по-малко монети засягат пазара, докато Лайткойн бавно се движи към общо предлагане от 84 000 000 LTC.

Чарли Лий, създателят на Лайткойн, наскоро обсъди въздействието на халвинга върху миньорите и цената на LTC.

„Халвинга винаги е шок за системата. Когато възнагражденията за добив се намалят наполовина, някои миньори няма да бъдат на печалба и те ще изключат машината си. Ако голям процент направи това, блоковете ще се забавят за известно време.

По отношение на цената, халвинга трябва да се има предвид в цената, защото всички знаят за него от самото начало. Но хората очакват цената да се покачи. Така че много хора купуват, защото очакват цената да нарасне и това е вид самоизпълняващо се пророчество. Тоест, тъй като купуват, цената всъщност се покачва. “

Въпреки че халвинга може да намали участието на миньори, това не сигурно. След намаляването на блок наградите на Лайткойн през 2015 г., миньорите на криптовалутата не се отказаха да я копаят, като хеширащата скорост на валутата спадна с 15% около събитието, но се възстанови след около две седмици, според Binance Research.

CoinGecko разполагат с часовник, който отброява секундите оставащи до предстоящия халвинг.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

3 причини, поради които XRP може да се насочва към нов исторически връх

Цената на XRP може потенциално да се повиши, отбелязвайки значителен скок, задвижвана от три бичи индикатора, наблюдавани на месечната графика.

24.07.2024 18:00 2мин. четене

Биткойн Кеш: Подценен, но трейдърите остават скептични

Напоследък стойността на Биткойн Кеш (BCH) постоянно намалява, като към момента на писане на статията се търгува за $372 – спад от 2% за последните 24 часа.

24.07.2024 17:00 1мин. четене

Worldcoin стартира програма за отключване на токени

Worldcoin (WLD) започне значително отключване на токени на 24 юли в рамките на което постепенно ще бъдат отключени 2.38 милиарда WLD на стойност приблизително $5.54 милиарда през следващите четири години.

24.07.2024 15:30 1мин. четене

Финансовият гигант Franklin Templeton разглежда Solana за бъдещи ETF-и

Franklin Templeton, пионер в създаването на спот Биткойн ETF в САЩ, изрази ентусиазъм относно потенциала на други криптовалути, като Solana, да предоставят нови ETF предложения.

24.07.2024 15:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.