НАЧАЛО Биткойн

Остават 743 дни до следващия Биткойн халвинг

април 22, 2022 11:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Остават 743 дни до следващия Биткойн халвинг

Дискусиите онлайн за следващия халвинг на Биткойн се разпалват.

Много от коментиращите изглеждат развълнувани, че общността на криптовалутите има само около две години, докато се проведе това събитие.


Всъщност Биткойн наближава четвъртия си халвинг, което има за цел да намали наградите за блокове с 50%, което се случва на всеки 210,000 блока или около всеки четири години, според бюлетина “Състояние на мрежата” на CoinMetrics от 19-ти април.Следващият халвинг ще се случи около 4-ти май 2024 г., когато Биткойн достигне 840,000 блока. Тъй като остават 744 дни, докато това се случи, това означава, че в момента сме на половината път между третия и четвъртия халвинг.


В текущия период, който следва третото халвинг събитие на 11-ти май 2020 г., такса от 6.25 BTC се присъжда на миньорите за всеки създаден биткойн блок. Като се вземе предвид средната дневна стойност от 144 блока, това означава, че в момента се издават и възнаграждават около 900 BTC на ден.


Според дизайна на блокчейна на Биткойн, четвъртото халвинг събитие ще “намали наполовина” тази награда и ще я намали до 3.125 BTC на блок. Ако средната дневна стойност на блока остане приблизително същата, това означава, че всеки ден ще се издават около 450 BTC.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: ‘Биткойн и Етериум ще стигнат нови върхове тази година’ – Алекс Машински

Какъв може да е ефектът от следващия халвинг?


След като 19-милионният блок, “730002”, беше добит от SBI Crypto на 1-ви април, стана ясно, че остават само 2 милиона BTC за издаване, от общо 21 милиона Биткойн. 


Намаленото предлагане обикновено води до нарастващо търсене, което означава, че може да последва увеличение на цените.

В исторически план халвинг събитията са били последвани от стабилни и значителни увеличения на цените с течение на времето, достигайки връх в рамките на година и половина след това. Ако същото се случи и при следващия, това би означавало добра новина за Биткойн инвеститорите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Анализатор очаква FOMO да тласне Биткойн над $30,000

Крипто стратег, предвидил срива на Биткойн миналата година, твърди, че Биткойн биковете започват да се активизират.

август 18, 2022 11:00 1 мин. четене

Celsius получи разшрешение да продаде добитите си Биткойни

Бизнесът за добив на Биткойн (BTC) на криптозаемодателят Celsius беше спорен въпрос по време на процедурата по несъстоятелност, но фирмата получи одобрение да добива и продава BTC, за да поддържа дейността си.

август 18, 2022 8:23 1 мин. четене

CEO-то на Kraken остава оптимист за Биткойн

Главата на крипто борсата Kraken Джеси Пауъл наскоро заяви пред Bloomberg, че все още е оптимист по отношение на Биткойн.

август 17, 2022 14:26 1 мин. четене

Celsius са загубили средствата на клиентите си в Биткойн позиции

Съобщава се, че платформата за крипто кредитиране Celsius се е опитала да търгува с Биткойн (BTC) на своите потребители малко преди компанията да обяви фалит.

август 17, 2022 13:41 1 мин. четене