НАЧАЛО Биткойн

Остават 743 дни до следващия Биткойн халвинг

април 22, 2022 11:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Остават 743 дни до следващия Биткойн халвинг

Дискусиите онлайн за следващия халвинг на Биткойн се разпалват.

Много от коментиращите изглеждат развълнувани, че общността на криптовалутите има само около две години, докато се проведе това събитие.


Всъщност Биткойн наближава четвъртия си халвинг, което има за цел да намали наградите за блокове с 50%, което се случва на всеки 210,000 блока или около всеки четири години, според бюлетина “Състояние на мрежата” на CoinMetrics от 19-ти април.Следващият халвинг ще се случи около 4-ти май 2024 г., когато Биткойн достигне 840,000 блока. Тъй като остават 744 дни, докато това се случи, това означава, че в момента сме на половината път между третия и четвъртия халвинг.


В текущия период, който следва третото халвинг събитие на 11-ти май 2020 г., такса от 6.25 BTC се присъжда на миньорите за всеки създаден биткойн блок. Като се вземе предвид средната дневна стойност от 144 блока, това означава, че в момента се издават и възнаграждават около 900 BTC на ден.


Според дизайна на блокчейна на Биткойн, четвъртото халвинг събитие ще “намали наполовина” тази награда и ще я намали до 3.125 BTC на блок. Ако средната дневна стойност на блока остане приблизително същата, това означава, че всеки ден ще се издават около 450 BTC.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: ‘Биткойн и Етериум ще стигнат нови върхове тази година’ – Алекс Машински

Какъв може да е ефектът от следващия халвинг?


След като 19-милионният блок, “730002”, беше добит от SBI Crypto на 1-ви април, стана ясно, че остават само 2 милиона BTC за издаване, от общо 21 милиона Биткойн. 


Намаленото предлагане обикновено води до нарастващо търсене, което означава, че може да последва увеличение на цените.

В исторически план халвинг събитията са били последвани от стабилни и значителни увеличения на цените с течение на времето, достигайки връх в рамките на година и половина след това. Ако същото се случи и при следващия, това би означавало добра новина за Биткойн инвеститорите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн и Етериум няма да изчезнат, уверява Майк Новограц

Главният изпълнителен директор на фирмата за крипто инвестиции Galaxy Digital казва, че двата водещи дигитални актива няма да изчезнат, въпреки широко разпространените негативни настроения в индустрията.

ноември 28, 2022 7:51 1 мин. четене

Биткойн (BTC): Стигнахме ли дъно? Фирма за анализи споделя прогноза

Водеща фирма за анализи твърди, че фючърсният пазар на Биткойн (BTC) показва признаци, които преди това са отбелязвали дъната на пазара.

ноември 27, 2022 21:32 1 мин. четене

Вижте прогнозата на трейдър купил Биткойн на $1

Давинчи Джереми, ранен любител на криптовалутите и водещ на канала davincij15 в YouTube, прогнозира, че цената на Биткойн (BTC) ще нарасне десет пъти през следващия бичи пазар, но предупреждава, че преди това може да се срине още повече.

ноември 27, 2022 20:02 1 мин. четене

Робърт Кийосаки: Биткойн не е проблемът на пространството

Авторът на бестселъра „Богат татко, беден татко“ остава оптимист относно дългосрочните перспективи на Биткойн (BTC) и Етериум (ETH).

ноември 27, 2022 17:31 1 мин. четене