НАЧАЛО Крипто Крими

Основателят на Tornado Cash остава в ареста без да има официални обвинения

февруари 17, 2023 12:11 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Основателят на Tornado Cash остава в ареста без да има официални обвинения

С решение на нидерландски съд Алексей Перцев, създател на Tornado Cash - протокол за смесване на транзакции с криптовалути, ще остане в ареста до следващото си изслушване на 21 април.

Съдът в Източен Брабант, Нидерландия, е насрочил и преглед на досъдебното производство за 24 май.

Перцев беше арестуван от нидерландските власти през август, малко след като Министерството на финансите на САЩ наложи санкции на Tornado Cash, твърдейки, че услугата е улеснила изпирането на средства за злонамерени индивиди и групировки, включително хакерска група, която ФБР свърза със Северна Корея.

Tornado Cash е обвинена в изпирането на общо $7 милиарда, включително $455 милиона, откраднати от свързаната със Северна Корея група Lazarus.

Tornado Cash е протокол с отворен код, който позволява обединяването на крипто транзакции като се застъпва за неприкосновеността на личния живот чрез смесването на средствата на потребителите в рамките на множество портфейли и предлага услуги за анонимизиране на криптовалутите.

Според нидерландското министерство на финансите (FIOD) Перцев е обвинен в улесняване на прането на пари чрез платформата.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн дава тревожен сигнал: ето какво може да означава това


Въпреки това той все още не е официално обвинен в престъпление и е задържан съгласно разпоредба в нидерландското законодателство, която позволява на хората да бъдат задържани за 110-дневни интервали, без да им бъдат повдигани официални обвинения.

Въпреки трите неуспешни обжалвания, много известни блокчейн разработчици изразиха подкрепата си за Перцев онлайн, споделяйки линкове към страницата FreeAlex.nl и петицията change.org, която е събрала над 5,000 подписа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Бащата на сътрудничката на Ружа Игнатова твърди, че дъщеря му е натопена

Ирина Дилкинска беше екстрадирана от България към САЩ на 20 март, тъй като на следващия ден трябваше да се яви пред американския съдия Сара Нетбърн.

март 23, 2023 18:00 1 мин. четене

Българка е екстрадирана и изправена пред 40 години затвор заради OneCoin

OneCoin проекта е основан през 2014 г. от Ружа Игнатова и Карл Себастиан Грийнууд, като последният е изправен пред до 60 години затвор, след като през декември се призна за виновен по множество обвинения.

март 22, 2023 12:01 2 мин. четене

Инвестиционната измама на Harvest Keeper AI: Инвеститорите губят над $1 милион

Екипът, който стои зад Harvest Keeper dApp, е обвинен в измама, като се твърди, че е откраднал около $1 милион от потребителите.

март 21, 2023 7:00 2 мин. четене

Подозрения за участие на Северна Корея в хакерската атака срещу Euler Finance

Крипто общността следи отблизо най-големия хак при децентрализираните финанси (DeFi) за 2023 г., заради който Euler Finance загуби $197 милиона.

март 19, 2023 21:00 2 мин. четене