НАЧАЛО Биткойн

Основателят на Wikipedia критикува Биткойн – общността реагира бурно

12.12.2023 11:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Основателят на Wikipedia критикува Биткойн – общността реагира бурно

Джими Уелс, един от съоснователите на Wikipedia, беше критикуван от потребителите на X (Twitter) заради постоянните си негативни коментари за Биткойн (BTC).

Неотдавна Уелс постави под съмнение надеждността на Биткойн в сравнение с традиционните активи. Той илюстрира хипотетичен сценарий, при който уж е загубил достъп до банковата си парола, като шеговито предположи, че това не е причинило реална вреда, защото банките функционират, а Биткойн – не.

Интересно е, че Уелс и преди е проявявал интерес към Биткойн, като дори е инвестирал в Биткон пул и публично е споделял положителния си опит. По време на този етап Wikipedia също така прие дарения в Биткойн. Негативната му позиция спрямо Биткойн обаче започна да се затвърждава около 2017 г. и оттогава той поддържа тази критична гледна точка.

Неговите открити критики предизвикаха реакции от страна на известни личности като адвоката Джон Е. Дийтън и основателя на Dogecoin Били Маркъс.

Дийтън разказа за случай, при който се е сблъскал със забавяне при опит да изтегли $19,000 от традиционна банка, докато процесът на транзакциите с Биткойн е продължил безпрепятствено.

Маркъс, отправи критики към исканията на Wikipedia за дарения, а друго известно лице изтъкна неуспеха на платформата да инвестира в Биткойн преди десетилетие като контрааргумент на твърденията на Уелс.

Паоло Ардоино, главен изпълнителен директор на Tether, изрази по-остра реакция, като предположи, че Wikipedia скоро може да бъде заменена от децентрализирана алтернатива.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн и Етериум напускат борсите с рекордни темпове

Изходящите потоци на Биткойн (BTC) от централизираните борси достигна най-високото си ниво от средата на 2023 година.

25.02.2024 10:00 1 мин. четене

Срив в цената на Биткойн означава добри възможности за инвеститорите – Робърт Кийосаки

Известният инвеститор Робърт Кийосаки, който се слави със забележително оптимистичните си възгледи за Биткойн, наскоро коментира опасенията относно потенциален рязък спад в стойността на BTC.

25.02.2024 8:00 1 мин. четене

Биткойн: Историята може да се повтори – какво означава това за алткойните?

Уважаван стратег в областта на криптовалутите предполага, че Биткойн (BTC) може да последва историческа тенденция, която потенциално да предизвика ръст при алткойните.

24.02.2024 20:00 2 мин. четене

Крейг Райт призна, че е фалшифицирал Биткойн документи

По време на съдебното заседание, проведено от Алианса за отворени патенти за криптовалути (COPA), Крейг Райт призна, че е направил промени в представения от него документ за Биткойн, както стана ясно по време на заседанието в петък.

24.02.2024 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.