НАЧАЛО Алткойни

Основателят на Етериум коментира обвързването на криптовалутите с AI

01.02.2024 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Основателят на Етериум коментира обвързването на криптовалутите с AI

Виталик Бутерин, създателят на Етериум, наскоро сподели четири революционни концепции, целящи да преодолеят пропастта между изкуствения интелект (AI) и криптовалутата.

Тези идеи подсказват едно потенциално бъдеще, в което интегрирането на двете технологии може да доведе до трансформиращи синергии.

Едно от ключовите предложения на Бутерин засяга включването на AI като активен участник в блокчейн системите, особено в пазарите за прогнозиране. Чрез използване на огромните знания и аналитични възможности на AI, блокчейн приложенията могат да бъдат значително подобрени. Този подход има за цел да се възползва от ефективността на AI, като разшири потенциалните функционалности на блокчейн технологията.

По думите на Бутерин:

AI [технологиите] могат да работят за по-малко от $1 на час, като притежават енциклопедични знания и дори могат да интегрират възможност за търсене в интернет в реално време. Чрез създаването на пазари със субсидия за ликвидност, AI [моделите] биха могли да надминат хората в правенето на точни прогнози, насърчавайки структура за стимулиране на разработването на AI с общи възможности за прогнозиране.

Освен това Бутерин предлага AI да се използва като интерфейс за изпълнение на задачи като предупреждаване на потребителите преди потвърждаване на транзакции, опростявайки тънкостите на крипто света.

Макар да подчертава ползите, той също така предупреди срещу прекомерното разчитане на AI, застъпвайки се за балансиран подход с традиционните интерфейси, за да се гарантира безопасност и яснота.

Друго интригуващо приложение включва AI, който определя правилата в блокчейн игри или децентрализирани автономни организации (DAO), служейки като съдии или правилник. Въпреки потенциала, Бутерин подчерта и значението на внимателното планиране за намаляване на рисковете.

Последната концепция изследва интеграцията на изкуствения интелект с блокчейн технологията, като цели създаването на децентрализирани, безпристрастни и сигурни AI системи. Тези AI модели биха могли да бъдат прозрачно управлявани и контролирани, като по този начин се решават етичните проблеми, свързани с въпросната технология.

От гледна точка на безопасността, Бутерин заяви:

Това би било техника за създаване на децентрализиран AI с естествен превключвател, способен да ограничава заявките за злонамерени цели.

Разсъжденията на Бутерин съвпадат с бързото развитие на AI и блокчейн, като той предвижда бъдеще, в което тези технологии си сътрудничат, за да отключат нови иновации.

Въпреки потенциала, той призовава към предпазливост, подчертавайки необходимостта от осмисляне на последиците и етичните съображения от сливането на AI и криптовалутите. Неговата визия представя бъдеще, изпълнено с предизвикателства и възможности, което потенциално може да преобрази технологиите и обществото по дълбок начин.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Цената на Cardano скоро може да се изстреля значително – ето защо

Cardano (ADA) показва силен и значителен бичи сигнал на седмичната си графика на фона на период на силен импулс в криптовалутния пейзаж. 

29.02.2024 18:00 2 мин. четене

3 криптовалути с огромен потенциал през 2024 година

Криптовалутите в момента преживяват бича тенденция, начело с доминиращия Биткойн (BTC), чиято капитализация надхвърля $1.2 трилиона към момента на писане на статията.

29.02.2024 14:00 3 мин. четене

Крипто пазарът скоро ще се радва на Етериум ETF – Джим Креймър

Уважаваният пазарен анализатор и телевизионен водещ Джим Креймър изрази надежда за бъдещата траектория на борсово търгуваните фондове (ETF) за Етериум, като прогнозира обещаващи перспективи, напомнящи успеха на Биткойн ETF.

29.02.2024 10:00 2 мин. четене

Ето коя меме криптовалута може да докара значителни печалби според топ анализатор

Стратег в областта на криптовалутите, известен с псевдонима Bluntz, е открил интригуваща инвестиционна възможност на фона на настоящата пазарна динамика.

29.02.2024 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.