НАЧАЛО Биткойн

Осигури ли си Биткойн статут на по-сигурна валута?

октомври 14, 2023 10:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Осигури ли си Биткойн статут на по-сигурна валута?

На 11 октомври компанията за анализ на веригата IntoTheBlock съобщи, че Биткойн е показал най-високото съотношение на Сортино сред основните финансови инструменти.

Този коефициент, ключов показател във финансите, измерва рисково коригираната възвръщаемост на даден актив, като сравнява представянето му с риска от понижение. Коефициентът на Биткойн от 0.57 изпреварва основните борсови индекси като Nasdaq 100, S&P 500 и индекса на щатския долар.

Коефициентът Сортино е особено полезен за оценка на портфейли с висока волатилност, тъй като показва каква възвръщаемост носи една инвестиция за единица лош риск. Добрият резултат на Биткойн спрямо коефициентът Сортино подчертава предимството му пред традиционните финансови инструменти, много от които демонстрират отрицателни коефициенти, което предполага неадекватни възнаграждения за свързаните с тях рискове.

Намалената волатилност на крипто пазара вероятно допринесе за намалените рискове, свързани с криптовалутите. С изключение на случайните изблици на активност, Биткойн поддържаше относителна стабилност през последните две тримесечия.

Понастоящем 30-дневната му волатилност възлиза на 15.47%, което е наполовина от стойността му през предходната година. Забележително е, че волатилността на Биткойн сега е по-ниска от тази на технологичните акции, което го изравнява в по-голяма степен с основните активи.

Подобрената възвръщаемост, коригирана спрямо риска, е добро предзнаменование за бъдещото приемане на Биткойн като инвестиция. Чарът на нискорисковите активи привлича все повече собственици. Дори в условията на пазарни спадове портфейлите с ненулеви салда се увеличават, както сочат данните на Glassnode.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Мнението на директора на JPMorgan за Биткойн е лицемерно според Майк Новограц

Основателят и главен изпълнителен директор на Galaxy Digital Майк Новограц участва в предаването Squawk Box по-рано в четвъртък и отговори на неотдавнашните клевети на Джейми Даймън по адрес на Биткойн, наричайки ги “олицетворение на лицемерието”.

декември 8, 2023 18:00 2 мин. четене

Топ крипто акциите, които предложиха повече печалби от Биткойн през 2023 година

Биткойн отбеляза значителен ръст през тази година, като от началото на годината досега е нараснал с над 150%. Въпреки това той остава с около 36% под пиковата си стойност, достигната през ноември 2021 г.

декември 8, 2023 17:00 2 мин. четене

Нов хардуерен Биткойн портфейл започва с предварителните поръчки в 95 държави

Block, под ръководството на Джак Дорси, бившия главен изпълнителен директор на Twitter, наскоро обяви началото на предварителните поръчки на Bitkey – физическо устройство, предназначено за сигурно съхранение на Биткойн.

декември 8, 2023 14:30 1 мин. четене

Биткойн: Анализатор сподели тревожна прогноза – очаква ли се срив на цената?

Добре известен инвеститор предположи, че одобрението на спот Биткойн (BTC) борсово търгуван фонд (ETF) може да предизвика корекция на пазара на криптовалути.

декември 8, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.