НАЧАЛО Други

Още от крипто трендовете за 2018 година

ноември 17, 2018 9:29 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още от крипто трендовете за 2018 година

След много вълнуващaта 2017 г., когато криптосферата беше в своя пик, дойде 2018 г. с мечия си пазар. Тази статия е продължение на Топ 5 блокчейн тренда за 2018.

Без съмнение в момента живеем в най-технологично напредналата възраст в историята на човечеството. Технологиите като AI, IоT и разбира се блокчейн, допринасят за разрива на различни отрасли и ще продължат да го правят в продължение на поне няколко години.

Защо е важно да знаем тенденциите на криптовалутите през 2018 г., когато годината почти свършва? Въпросът е много уместен и отговорът е прост: разбирането на случилото се в миналото и това, което се случва сега, най-вероятно ще ни помогне да разберем какво да очакваме в бъдеще.

Ето списък с останалите, от най-важните крипто тенденции на 2018 г., които трябва да знаете:

ICO манията продължаваРезултат с изображение за ICO

Въпреки внушителния брой нови ICO-та, в редица държави бяха въведени нови правила. Все повече правителства бяха принудени да поемат позитивна или отрицателна позиция спрямо ICO през 2018 г. Първичните предлагания на токени се оказаха основен инструмент за набиране на средства и ангажиране на обществеността в голям брой крипто проекти. Етериум все още е крал по отношение на стартирани ICO и вероятно ще продължи да бъде.

Борсовите токени са на мода

2018 е годината на токените базирани на борси. Тенденцията, която може би е започна от Binance, с BNB токена, си проправя път към други борси, за да създават свои собствени токени, които предлагат на притежателите си много предимства като намалени такси и повече право на глас.Резултат с изображение за binance coin

Необходимо е просто да проверите CoinMarketCap, за да получите ясна представа за това колко успешни могат да бъдат тези борсови токени. Например, Binance Coin понастоящем е на 14-о място спрямо пазарна капитализация.

Процъфтяване на незаменимите токени

2018 среща все повече ICO стартъпи, използващи незаменими токени. Те могат да бъдат използвани за продажба и закупуване на почти всичко – недвижими имоти, финансови акции и облигации, изкуство, застраховки и дори игри. Ние най-вече трябва да благодарим на Eтериум, тъй като платформата създава стойност, следваща стандарта за незаменими токени.

Скалируемост

Въпреки че съществуват различни проекти, създадени от самото начало, за да се гарантира постигането на необходимата скалируемост, това не е случаят с по-стари и по-популярни проекти като Биткойн и Етериум. Таксите все още са високи, а потвържденията на транзакциите все още са твърде дълги.Резултат с изображение за scalability

Биткойн понастоящем използва Lightning Network за решения извън веригата. Биткойн Кеш се фокусира върху решенията за скалиране на веригата и увеличените размери на блоковете, докато Етериум обмисля технологии като споделяне и двуслойни протоколи по същите причини. Има много новости в това отношение и борбата няма да приключи през 2019 г.

Дигиталните активи стават по-лесни за купуване

Тъй като тази година беше добра година за повечето централизирани и децентрализирани крипто борси, има много много добри възможности за всеки, който иска да купи или търгува цифрови активи. Понастоящем в CoinMarketCap са посочени 228 обмена на криптовалути, което е достатчъно показателно за растежа на индустрията.

Заключение

Да се предскаже бъдещето на криптосферата е почти невъзможно, но въз основа на тенденциите от 2018 г. нещата изглеждат добре. Бариерите за влизане в крипто определено ще бъдат много по-ниски през следващия период. Сигурността също е нещо, което непременно ще се развие, а през 2018 г. се наблюдаваха много ICO измами, но по-малко големи атаки срещу борси и платформи.

Скалируемостта също ще се подобри за повечето платформи, но с навлизането на все повече алткойн на пазара, Биткойн може да чувства първото си място в класацията застрашено

Що се отнася до ICO, пейзажът определено ще се развие, тъй като все повече и повече правила ще се създават. Не на последно място, секюрити токените вече започнаха да нарушават традиционната финансова индустрия, така че инвестирането в тях би могло действително да ускори глобалния процес на токенизация.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

„Играта е нагласена“, твърди Джералд Селенте

Рисковите активи реагираха положително на новините, че индексът на потребителските цени (CPI) за юли излезе по-благоприятен от очакваното.

август 12, 2022 20:24 1 мин. четене

76% от институционалните инвеститори очакват да използват крипто до 3 години

Нов доклад на Ripple, в който се разглежда какъв процент от финансовите институции се интересуват от използването на блокчейн за плащания, показва, че повече от три четвърти от тях планират да използват криптовалути до 2025 г.

август 12, 2022 18:21 1 мин. четене

Основателят на Huobi търси да продаде дяловете си в борсата

Според неотдавнашен доклад на Bloomberg основателят на Huobi Леон Ли в момента води преговори с няколко инвеститори за продажба на по-голямата част от дела си в крипто борсата Huobi на цена от близо $1 милиард.

август 12, 2022 17:02 1 мин. четене

Robinhood изправени пред дело за пазарна манипулация

Окръжният съдия на САЩ постанови, че Robinhood трябва да заведе съдебно дело, в което се оплаква от манипулиране на пазара във връзка с ралито на меме акциите, което се състоя миналата година.

август 12, 2022 15:33 1 мин. четене