НАЧАЛО Биткойн

Още една топ банка разкри инвестицията си в Биткойн ETF

14.05.2024 19:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още една топ банка разкри инвестицията си в Биткойн ETF

Bank of Montreal (BMO) оповести притежанията си в спот Биткойн ETF в неотдавнашна 13F декларация до Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC).

Това разкритие, съобщено от Джулиан Фарер, подчертава експозицията на канадската банка към Биткойн ETF. BMO е една от водещите канадски финансови институции, част от известната „Голяма петорка“, с активи на обща стойност близо $1 трилион.

Според подадената информация BMO държи позиции в няколко предлагани Биткойн ETF, включително тези на Fidelity (FBTC), Franklin Templeton (AZBC), BlackRock (IBIT) и Grayscale (GBTC). Този ход подчертава все по-широкото възприемане и приемане на Биткойн от големите банки и мениджъри на активи в световен мащаб.

Одобрението на спот Биткойн ETF от SEC през януари 2024 г. отбеляза значителен етап в индустрията на дигиталните активи в САЩ. Тези ETF-и бързо се превърнаха в едни от най-добре представящите се инвестиционни инструменти в историята на страната, подкрепени от реномирани компании за управление на активи като BlackRock.

Одобрението предостави нови възможности за индустрията, а актуализациите относно участието на известни субекти като BMO допълнително подсилват положителните настроения около приемането на Биткойн.

Като оповестява участията си в Биткойн ETF, BMO се присъединява към други големи банки като Wells Fargo, JPMorgan и швейцарската UBS, които приемат тази инвестиционна възможност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн все още не е приключил бичия си цикъл – какво да следим

Ръководителят на платформата за блокчейн анализи CryptoQuant вярва, че Биткойн (BTC) в момента е само по средата на своя бичи цикъл.

19.05.2024 10:30 1 мин. четене

Ето кои нива на Биткойн (BTC) трябва да следим

Биткойн (BTC) наскоро скочи до най-високото си ниво от повече от месец, показвайки силна възходяща инерция.

19.05.2024 9:00 2 мин. четене

Биткойн вероятно ще стигне $100,000 през 2025 година – ето защо

През последната година стойността на Биткойн се удвои, достигайки приблизително $67,000.

19.05.2024 8:00 2 мин. четене

Биткойн ETF регистрираха $1.3 милиарда входящи потоци през май

През май спот борсово търгуваните фондове (ETF) за Биткойн отбелязаха значителен приток, възстановявайки се от изходящите потоци, наблюдавани през април. С приток от $1.3 милиарда тези ETF-и достигнаха нов връх, като неутрализираха изтеглените през предходния месец $344 милиона.

18.05.2024 23:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.