НАЧАЛО Алткойни

Още една криптовалута в подем след слухове за Илон Мъск

март 1, 2023 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още една криптовалута в подем след слухове за Илон Мъск

Алткойн проект, фокусиран върху технологията за изкуствен общ интелект (AGI), се разрасна след слуховете, че технологичният магнат Илон Мъск има планове за нова версия на ChatGPT.

През уикенда Мъск разказа на своите последователи в Twitter какво чувства по отношение на AGI и потенциалната заплаха, която той представлява за човечеството.

На следващия ден в доклад на The Information се каза, че Мъск се е обърнал към изследователи на AI и е представил идеята за създаване на нова лаборатория, която да проучи създаването на нова версия на ChatGPT.

Съобщава се, че главният изпълнителен директор на Tesla е наел Игор Бабушкин, изследовател на изкуствен интелект, който преди това е работил в DeepMind, AI фирма, която беше придобита от компанията майка на Google – Alphabet.

С разпространението на слуховете и докладите цената на SingularityNET (AGIX), криптопроект, чиято основна мисия е да разработи технология за AGI, се повиши значително, докато останалите пазари се бяха надолу или се търгуваха настрани.

AGIX, първоначално изграден върху Етериум (ETH), преди да стане оперативно съвместим с Cardano (ADA), е базиран на блокчейн пазар за услуги за изкуствен интелект, вариращи от отделни AI алгоритми до самостоятелни AI приложения.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Наближава критичен момент – какво да следим?


Екипът, който стои зад проекта, каза, че работи за изграждането на екосистема от проекти, които да стимулират растежа и използването на токени в области като децентрализираните финанси (DeFi), роботиката, биотехнологиите, игрите, медиите и AI на корпоративно ниво.

AGIX поскъпна от $0.38 до $0.53, което представлява почти 40% ръст за по-малко от два дни, докато слуховете се разпространяваха. Към момента на писане на статията AGIX се търгува на цена от $0.52 с пазарна капитализация от $631 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

DeFi платформа, базирана на Етериум, се бори да се конкурира

Според Santiment слабото представяне на SUSHI може да се дължи на неспособността ѝ да задържи потребителите и да се конкурира с други DeFi платформи.

март 27, 2023 10:11 2 мин. четене

Кои крипто проекти се разработват най-активно в момента?

Santiment, компания, занимаваща се с крипто анализи, определи Polkadot (DOT), Kusama (KSM) и Cardano (ADA) като водещите криптовалути по отношение на забележителната активност на разработчици в GitHub.

март 26, 2023 20:00 1 мин. четене

Топ анализатор споделя бичи прогнози за четири алткойна

В неотдавнашна стратегическа сесия известният крипто аналитик “Cred” сподели експертизата си за четири криптовалути, които отбелязаха положително пазарно движение през изминалата седмица.

март 25, 2023 17:00 2 мин. четене

Nasdaq ще предлага попечителство на Биткойн и Етериум

Според информация на Bloomberg News от 24 март фондовата борса Nasdaq със седалище в Ню Йорк планира да въведе услуга за попечителство на криптовалути до края на второто тримесечие.

март 25, 2023 9:00 1 мин. четене