НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Още 5 банки и финтех компании ще използват XRP

ЯНУ. 9, 2019 17:25 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Още 5 банки и финтех компании ще използват XRP

Ripple обявиха, че общо 13 финансови институции се присъединяват към RippleNet, ставайки общо над 200.От тях пет ще използват криптовалутата XRP за ликвидност. Институциите, посочени в прессъобщението са: JNFX, SendFriend, Transpaygo, FTCS и Euro Exim Bank. Докато те ще използват XRP за достъп до ликвидност при поискване, останалите 8 ги няма.

Каушик Пунджани, директор на Euro Exim Bank, заяви за партньорството:

Като лидер в решенията за търговско финансиране на глобалните корпорации и финтех компании, ние сме на разположение, за да предлагаме нови платежни канали и начини за извличане на ликвидност. Нашите клиенти - големи корпорации или отделни индивиди - в миналото са били ограничавани да получават подходящи средства или да уреждат сделки по икономически ефективен и навременен начин. Работейки съвместно с Ripple и избрани партньори, ние проектирахме, тествахме и прилагаме xCurrent и xRapid в рекордно кратко време и очакваме с нетърпение ползите, които ще доведат нашите клиенти.

Значително е, че повечето компании, добавени към RippleNet, няма да използват XRP за ликвидност. Те ще използват сетълмент слоя на RippleNet - корпоративния блокчейн на Ripple - и мрежата от други институции за трансгранични плащания. Трябва да се отбележи, че BBVA отпуска заеми на Porsche и направи огромни мигновени международни трансфери, използвайки технологичния пакет на Ripple.


Цената на Ripple е стабилна донякъде


RippleNet и xRapid са основните предложения на Ripple за финансовия свят. RippleNet позволява на банките да работят с други участници в мрежата по начин, който значително намалява разходите, докато xRapid осигурява ликвидност незабавно чрез XRP.


Цената на Ripplе остава около $0.37 за 24-часовия период.


Все още на сериозна дистанция от най-високите си стойности, които бяха повече от $3 за XRP, но въпреки това Ripple непрекъснато развива своите технологични и бизнес отношения, за да увеличи стойността на мрежата на криптовалутата. Интересът към Ripple нараства, независимо от пазарните показатели. Разбира се, едно нещо, което подтиска цената на XRP е относителната пълнота на неговите токени.

Брад Гарлингхаус заяви за новите допълнения към RippleNet:

През 2018-та близо 100 финансови институции се присъединиха към RippleNet и сега подписваме двa - понякога три - нови клиенти на седмица. През миналата година също се наблюдаваше увеличение с 350% на клиентите, изпращащи плащания на живо и започваме да виждаме повече клиенти да използват XRP за ликвидност при поискване. В крайна сметка, нашата цел е да гарантираме, че нашите клиенти могат да предоставят отлични и ефективни трансгранични плащания за своите клиенти, където и да са в света.


В действителност, позитивността около XRP се увеличава, тъй като все повече правителствена регулация навлиза в крипто пазарите. Най-важното е, че се стреми да бъде криптовалута, която отговаря на нормативните изисквания. С други думи, XRP е нормативно съобразен, за да може да е в добри отношения с банките. Банките и финансовите институции са неговият целеви пазар.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Огромни печалби се очертават за Етериум

В поредица от туитове Бенет обяснява как ETH може да се увеличи до $20,000 до януари 2022 г. при правилните пазарни условия.“Ако $BTC пробие $65,000 без значително отдръпване първо, $ETH вероятно го п...
ОКТ. 21, 2021 18:17 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Етериум проби над $4,000 - какво да очакваме?

Текущата цена на актива е малко над $4,000, което е увеличение от 4% през последната седмица.Последният възход е резултат от повторното нарастване на популярността на незаменимите токени (NFT), DeFi п...
ОКТ. 20, 2021 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-големите печалби в бичия пазар тепърва предстоят

В нов епизод на Crypto Banter макрогуруто казва, че пазарите на цифрови активи са готови да се придвижат нагоре след брутален коригиращ период през последните няколко месеца.“Ние сме [на ръба] на най-...
ОКТ. 20, 2021 12:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Тези два алткойна скочиха след листинг на Coinbase

В ново съобщение Coinbase разкри, че ще поддържа търговия за ARPA Chain (ARPA), Bounce (AUCTION) и Perpetual Protocol (PERP) в 9 часа сутринта по тихоокеанско стандартно време във вторник. И трите кри...
ОКТ. 20, 2021 09:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света