НАЧАЛО Регулации

Още FUD - Китай предприема стриктни разпоредби срещу крипто

СЕП. 24, 2021 13:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Още FUD - Китай предприема стриктни разпоредби срещу крипто

Китайската народна банка публикува нов документ, в който се описва как се затягат мерките срещу търговията с криптовалути.

Китайската централна банка заяви в съобщение в петък, че всички услуги, които ви позволяват да обменяте фиатни валути и крипто активи или между самите крипто активи, сега се третират като незаконни дейности.


Тези разпоредби ще се насочат към извънборсови услуги, които все още са налични в Huobi, OKEx и Binance, които позволяват на китайските потребители да обменят фиат юана си в крипто активи, за да участват в дейности за търговия с крипто.


Освен това в известието се посочва, че предлагането на услуги за търговия с крипто деривати също е незаконен бизнес в Китай, дори за чуждестранни борси, които правят услугата достъпна за китайските жители. 


Остава да се види обаче дали Huobi, OKEx и Binance ще прекратят своите извънборсови услуги.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Cardano ще направи голямо обявление този уикенд

PBoC заяви, че лица, които живеят в Китай, но работят за чуждестранни крипто борси за предоставянето на търговия с крипто в Китай също са предмет на съдебно преследване.


Цената на Биткойн е спаднала с над $2,000, след като изявлението на PBoC стана публично достояние. Това следва съобщението за репресиите му през май тази година, при което последваха голямо изтичане на Биткойн миньори от региона.


Междувременно Националната комисия за развитие и реформация, централната агенция за макроикономическото планиране в Китай, издаде този месец отделен документ, който прави борбата с криптодобива част от годишните ключови показатели за ефективността на провинциите.


Това е ход, който има за цел да превърне борбата с добива в системно и продължително усилие.


КОРЕКЦИЯ: Изглежда забраната е валидна от 2017-та, като има малко допълнение за хора в Китай, които помагат на компании извън държавата да извършват крипто търговия. Съобщението е било публикувано на 15-ти септември, което кара целият спад да изглежда на координиран FUD (страх, несигурност и съмнение) със съдействието на големи медии като Bloomberg.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Австралийски регулатор погва 'пъмп и дъмп' групите в Telegram

В понеделник акаунт под името "ASIC“ публикува съобщение в "ASX Pump Organization“ в Telegram, за да предупреди около 300 членове на групата, че "наблюдават тази платформа и може да ги подложат на раз...
ОКТ. 16, 2021 10:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Твърде късно е за забрана на Биткойн и криптовалутите в САЩ

В ново интервю за ‘All-In Podcast’, той каза, че BTC и останалите крипто пазари са станали твърде големи, за да може правителството на САЩ да спре нововъзникващата индустрия.“Мисля, че не можете да из...
ОКТ. 13, 2021 18:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Русия иска да ограничи крипто покупките за неакредитирани инвеститори

За тази цел законодателите в парламента на страната обмислят ново законодателство за ограничаване на инвестициите в криптовалути от неакредитирани инвеститори, заяви той.Длъжностното лице изрази забел...
ОКТ. 8, 2021 08:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC няма да налага забрани за криптовалути

SEC няма да забрани криптоГенслер заяви по време на видеоконференция с членове на Конгреса, че SEC няма планове да забрани криптовалутите .Изявленията му бяха направени в отговор на представител Тед Б...
ОКТ. 6, 2021 09:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света