НАЧАЛО Други

OpenAI предполагаемо работят върху автономни AI системи

09.02.2024 15:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
OpenAI предполагаемо работят върху автономни AI системи

Твърди се, че OpenAI е в процес на разработване на автономна асистентска AI система, която може да поеме контрола над устройството на потребителя и да изпълнява задачи.

Първоначалните съобщения за този потенциален продукт се появиха чрез The Information, позовавайки се на източник, запознат с проекта.

Макар че конкретиката остава оскъдна, логично е да се смята, че следващата еволюционна стъпка отвъд генеративните AI модели като ChatGPT ще включва активни агенти.

Тези активни агенти, като ChatGPT и Gemini на Google, са проектирани да създават съдържание, подобно на човешкото, на различни носители като текст, изображения, аудио и видео.

Докато не бъдат изяснени плановете на OpenAI за тези автономни агенти за действие, около потенциалните им функционалности има спекулации.

Съобщенията сочат, че AI системата би могла да управлява устройствата на потребителите, за да изпълнява заявени задачи, като например прехвърляне на данни между платформи.

На теория всяка физическа задача, която човек може да изпълни – от плъзгане и докосване до решаване на CAPTCHA пъзели – може да бъде изпълнена от система с изкуствен интелект с подходящи разрешения за устройството.

Въпреки че тази технология може да предизвиква образи от научната фантастика, пътят към автономни системи за подпомагане е изпълнен с препятствия, свързани с неприкосновеността на личния живот и сигурността.

Настоящите генеративни системи за изкуствен интелект обикновено разчитат на свързаност с огромни изчислителни ресурси в облак. Макар че някои AI функции могат да се изпълняват локално на лаптопи или смартфони, не е вероятно предвиденият агент за действие с AI да може да работи само с вграден AI.

Това поражда значителни опасения за неприкосновеността на личните данни. В съчетание с присъщите рискове за сигурността, свързани с предоставянето на неограничен достъп на корпоративните AI системи до частни данни, и с огромните възможности за обмен на данни на смартфоните, реализирането на автономен агент за действие може да представлява съществена нова киберзаплаха с глобални последици.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Прогноза за пазарите на петрол – какво да очакваме?

Миналата седмица промените на пазара на суров петрол бяха силно повлияни от дискусиите около лихвените политики на Федералния резерв на САЩ.

26.02.2024 10:00 2 мин. четене

БРИКС: 30 държави в готовност да се присъединят към съюза още тази година

Няколко развиващи се нации се подготвят да станат част от алианса БРИКС през 2024 г.

26.02.2024 8:00 2 мин. четене

Златото проби над $2,040 на фона на слабия долар

Щатският долар показа признаци на спад през последните дни, като повишеното търсене на сигурни активи цената на златото над $2040.

26.02.2024 7:00 2 мин. четене

БРИКС: Още една държава готова да влезе в алианса през 2024 година

Президентът на Венецуела Николас Мадуро наскоро изрази намерението на страната си да се присъедини към алианса БРИКС в близко бъдеще, както стана ясно по време на неотдавнашна телевизионна изява.

25.02.2024 16:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.