НАЧАЛО Други

Държава от Азия съди Binance заради $8,200

08.02.2024 18:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Държава от Азия съди Binance заради $8,200

Националната агенция за перспективни проекти (NAPP) в Узбекистан предприе правни действия срещу крипто борсата Binance заради глоба, издадена през януари, която все още не е платена.

През януари на Binance беше наложена глоба в размер на 102 милиона сома ($8,200) за извършване на дейност без лиценз в страната. Въпреки че глобата е сравнително малка за глобалната борса, Binance според съобщенията е пропуснала да разгледа въпроса с регулаторните органи.

Заместник-директорът Вячеслав Пак заяви, че нежеланието на Binance да се съобрази е било очаквано. Той спомена пред местната медия Gazeta, че те са отказали да платят, което е накарало NAPP да предприеме правни действия съгласно законите на Узбекистан.

Достъпът до Binance в Узбекистан първоначално беше блокиран през август 2022 г., заедно с други големи борси като Kraken, FTX и Huobi. Само на борси, лицензирани от NAPP, е разрешено да извършват сделки с криптовалути.

Въпреки забраната Binance продължи да извършва дейността си незаконно. През януари NAPP наложи глоба на компанията за различни нарушения, включително липса на надлежно лицензиране, неспазване на протоколите за борба с прането на пари (AML) и “опознаване на клиента” (KYC), липса на прозрачност по отношение на ръководството и непредставяне на доказателства за резервите.

Целта на NAPP е да принуди Binance да се придържа към регулаторните изисквания. Пак подчерта, че ще гарантират спазването на законодателството на Узбекистан от страна на Binance чрез официални средства.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Тази държава отказва да се присъедини към съюза

Министерството на външните работи на Мексико наскоро отговори на спекулациите относно потенциалния интерес на страната относно присъединяване към групата БРИКС, която се състои от нововъзникващи икономики.

04.03.2024 20:20 2 мин. четене

5 акции, които да избягвате на фона на икономическото състояние на САЩ

Въпреки че в момента пазарите на акции в САЩ са на исторически високи нива, инвеститорите трябва да бъдат предпазливи.

04.03.2024 16:40 3 мин. четене

Икономиката на ОАЕ може драстично да се разрасне през 2024 година

Прогнозите са, че икономиката на Обединените арабски емирства (ОАЕ) ще нарасне с 5% през 2024 г., което е значително увеличение спрямо отчетения през миналата година ръст от 3.4%.

04.03.2024 12:29 1 мин. четене

Ето какво мисли милиардерът Рей Далио за настоящия фондов пазар

Рей Далио, основателят на Bridgewater, наскоро сподели своята гледна точка за сегашното състояние на фондовия пазар, като посочи, че не смята, че той е в балон.

04.03.2024 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.