НАЧАЛО Крипто Крими

Октомври с рекорден брой хакове

13.10.2022 13:44 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Октомври с рекорден брой хакове

Според Chainalysis поредица от хакерски атаки е направила октомври начело на класацията за най-много откраднати криптовалути за един месец.

Тази година е на път да се превърне в най-силната за хакерите досега, а октомври води в класацията за най-изобилен откъм хакове месец, заявиха от фирмата за блокчейн анализи. 

Chainalysis сподели, че само през този месец са се случили 11 различни хака на обща стойност $718 милиона.

Миналата година хакерите са откраднали повече от $3 милиарда в рамките на 125 инцидента, според фирмата. 

Очаква се тази година да се бие този рекорд 

Мостовете между веригите продължават да бъдат на фокус за хакерите. Те представляват 82% от загубите през този месец и повече от половината за годината. 

През този месец вече са извършени три пробива на междуверижни мостове, включително неотдавнашният експлойт на мост, свързан с BNB, на стойност $100 милиона. 

Констатациите на Chainalysis отразяват и данни от The Block Research, които сочат, че тази година се очаква да постави рекорди по откраднати чрез хакове средства.

Други високопрофилни експлойти този месец включват хакването на базираната в Solana Mango Markets на стойност $100 милиона. Тези два хака подчертават, че Binance и Solana са сред най-таргетираните този месец.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Официални обвинения за лицето, откраднало $110 милиона от Mango Markets

Крипто търговецът Аврам Айзенберг беше осъден в четвъртък за участието си в сделки, извършени през октомври 2022 г., за които се твърди, че са имали за цел да източат над $100 милиона от Mango Markets, както се посочва в доклад на Bloomberg.

19.04.2024 17:00 2 мин. четене

Крипто експерт предупреждава за измамни крипто проекти

Блокчейн следователят ZachXBT отправи предупреждение към криптовалутната общност относно значителна транзакци, на стойност $1 милион, открита в мрежата Blast.

15.04.2024 18:10 1 мин. четене

Крипто хакер бе осъден на 3 години затвор за кражбата на $12 милиона

В петък федерален съдия осъди инженера по сигурността Шакиб Ахмед на три години затвор и три години контролирано освобождаване за участието му в кражбата на над $12 милиона от две децентрализирани борси за криптовалути (DEX), работещи с блокчейна Solana.

14.04.2024 18:00 1 мин. четене

Voyager Digital с важна крачка към компенсирането на кредиторите

Voyager Digital и нейните кредитори достигнаха критичен момент в процеса на възстановяване на компанията, отбелязвайки важен етап след обявяването ѝ в несъстоятелност.

12.04.2024 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.