НАЧАЛО Крипто Крими

Октомври с рекорден брой хакове

октомври 13, 2022 13:44 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Октомври с рекорден брой хакове

Според Chainalysis поредица от хакерски атаки е направила октомври начело на класацията за най-много откраднати криптовалути за един месец.

Тази година е на път да се превърне в най-силната за хакерите досега, а октомври води в класацията за най-изобилен откъм хакове месец, заявиха от фирмата за блокчейн анализи. 

Chainalysis сподели, че само през този месец са се случили 11 различни хака на обща стойност $718 милиона.

Миналата година хакерите са откраднали повече от $3 милиарда в рамките на 125 инцидента, според фирмата. 

Очаква се тази година да се бие този рекорд 

Мостовете между веригите продължават да бъдат на фокус за хакерите. Те представляват 82% от загубите през този месец и повече от половината за годината. 

През този месец вече са извършени три пробива на междуверижни мостове, включително неотдавнашният експлойт на мост, свързан с BNB, на стойност $100 милиона. 

Констатациите на Chainalysis отразяват и данни от The Block Research, които сочат, че тази година се очаква да постави рекорди по откраднати чрез хакове средства.

Други високопрофилни експлойти този месец включват хакването на базираната в Solana Mango Markets на стойност $100 милиона. Тези два хака подчертават, че Binance и Solana са сред най-таргетираните този месец.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Проект за меме криптовалута, обвинен в измама на инвеститорите

Крипто инфлуенсърът, познат като “ZachXBT” обвини проекта $VIRAL Meme Coin, че е измамил инвеститорите със 131 ETH, което поражда опасения за поредната измама с меме монети, използващи верифициран бадж (синя отметка), за да измамят нищо неподозиращи хора.

май 30, 2023 11:00 2 мин. четене

САЩ иска да конфискува криптовалути от сметки на Binance

В неотдавнашно съобщение за пресата се посочва, че прокуратурата на САЩ е предприела правни действия за възстановяване на постъпленията от криптовалута, свързани с измамна схема, насочена към компания, базирана в Масачузетс.

май 28, 2023 12:00 1 мин. четене

Великобритания отчита загуби за над $370 милиона от крипто измами

Според британска агенция за докладване на измами, през изминалата, над 40% от загубите поради крипто измами във Великобритания година са се увеличили.

май 26, 2023 17:15 2 мин. четене

Нова тенденция сред крипто хаковете – крадците връщат откраднатите средства

Според неотдавнашен доклад на TRM Labs, компания занимаваща се с блокчейн разузнаване, през първото тримесечие на 2023 г. от крипто проекти са откраднати приблизително $400 милиона при серия от 40 атаки. Това бележи значителен спад от 70% в сравнение със същия период на 2022 г.

май 24, 2023 20:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.