НАЧАЛО Други

Okta засилва мерките за защита на данните на потребителите

13.05.2024 23:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Okta засилва мерките за защита на данните на потребителите

Okta, известен доставчик на идентификационни данни, предприе проактивни мерки за укрепване на инфраструктурата си за сигурност в отговор на нарастващата заплаха от атаки.

В светлината на нарастващият брой на подобни атаки, защитата на работната сила се превърна в първостепенна грижа за организациите в световен мащаб. Това предполага стриктно обучение по сигурността, за да се информират служителите за рисковете, свързани с тактиките за фишинг измами и социално инженерство. Okta е в челните редици на тези усилия, като провежда обучения за повишаване на познанията за тези заплахи сред своите служители.

Освен това 110361 на многофакторна автентикация (MFA) и стратегии за “нулево доверие” е от ключово значение за предприятията, за да укрепят своите системи за автентикация и управление на идентичността. Често тези стратегии се изпълняват в сътрудничество с доверени доставчици от трети страни, които предоставят необходимите технологии за сигурност и опит за защита срещу заплахите.

След инцидент с неоторизиран достъп през октомври 2023 г. Okta разкри, че участници в заплахи са проникнали в нейната система за управление на поддръжката, което потенциално е застрашило сигурността на клиентите. Стивън Макдърмид, CSO за Европа, Близкия изток и Африка (EMEA) в Okta, призна статута на компанията като основна мишена в заплахите поради нейното лидерство на пазара.

Въпреки проблемите Okta продължава да се ангажира да подобрява защитата на клиентите си срещу нововъзникващи заплахи. Компанията е предприела проактивни мерки и оперативни корекции, за да засили сигурността на своите продукти и услуги. По-специално Okta инициира 90-дневна пауза в разработването на продукти, известна като проект “Bedrock“, като част от отговора на инцидента.

Основен акцент в реакцията на Okta е ангажиментът за сигурна идентичност, чиято цел е да се превърне във водеща сила в борбата с атаките срещу идентичността и кражбата на удостоверения. Този ангажимент се основава на четири стълба, включително непрекъснати инвестиции в сигурността на продуктите и популяризиране на най-добрите практики за клиентите. Чрез тези усилия Okta се стреми да се утвърди като лидер в предотвратяването на подобни атаки.

Okta също така подчертава значението на използването на поуките от пробива в сигурността през 2023 г. за постигане на подобрения в цялата индустрия. Компанията ускорява внедряването на технологии като изкуствен интелект (AI), за да подобри възможностите си за предоставяне на надеждни продукти и услуги.

Освен това Okta оказва подкрепа на организации с нестопанска цел чрез инициативата си „Okta for Good“, като предлага финансова помощ, за да подпомогне усилията им за дигитална трансформация. Тази инициатива подчертава по-широкия ангажимент на Okta за социална отговорност и лидерство в областта на киберсигурността.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Binance разкри инвестиция в децентрализирана борса от втори слой

Подразделението за рисков капитал на водещата по обем на търговия борса за криптовалути в света представи нова инвестиция в протокол за децентрализиран обмен (DEX).

22.05.2024 23:00 2 мин. четене

Web3 социална медия набира финансиране в размер на $150 милиона

Екипът, който стои зад Web3 платформата за социални медии Farcaster, е набрал $150 милиона финансиране, ръководено от Paradigm, с участието на A16z crypto, Haun Ventures, USV, Variant, Standard Crypto и други.

22.05.2024 21:30 1 мин. четене

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Министър-председателят на Япония призовава за реформи на капиталовите пазари

В сряда японският министър-председател Фумио Кишида направи публично обръщение, насочено към привличане на чуждестранни инвестиции, като обеща по-нататъшни реформи на капиталовите пазари и се застъпи за управлението на активи по време на реч пред събрание на глобални инвеститори в Токио.

22.05.2024 20:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.