НАЧАЛО Биткойн

Одобрението на Биткойн ETF може да привлече $50 милиарда капитал към крипто

октомври 27, 2023 22:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Одобрението на Биткойн ETF може да привлече $50 милиарда капитал към крипто

Главният изпълнителен директор на най-големия в света мениджър на крипто фондове Bitwise твърди, че $50 милиарда могат да се влеят в спот Биткойн борсово търгуван фонд (ETF) в рамките на няколко години след стартирането му.

В ново интервю за “Unchained Podcast” Мат Хоган сподели, че според него през първата година на спот Биткойн ETF в продукта може да се влеят около $5 милиарда.

Той също така смята, че спот ETF за BTC може да привлече около $50 милиарда през първите пет години:

Нашата оценка е нещо като $50 милиарда през първите пет години, което ми се струва разумно. Това, разбира се, не е гаранция. Тя може да се развие и от двете страни. 

Хоуган смята, че спот BTC ETF вероятно ще увеличи стойността на Биткойн, като увеличи търсенето, но колко – не е ясно:

Виждал съм проучване на ARK, в което се посочва 15-кратен множител. Аз не подкрепям това проучване. Но това е един конкретен подход. Моето мнение е, че нямаме добра представа за въздействието на новото търсене върху една напълно неустойчива по отношение на предлагането стока. И смятам, че то вероятно не е линейно. Вероятно има необичайно оформена зависимост.

Но мисля, че ако инвеститорите се отдръпнат и помислят за следващите три години при Биткойн, [гледайки с просто око на ситуацията, може да се види едно], а именно, че ще има нов източник на търсене в обвивката на ETF и има намалено предлагане от халвингът на Биткойн.

Като заключение той сподели, че нито един пазар не е толкова прост и всичко може да се случи, тъй като има огромни рисков. Въпреки това според него той предоставя една обща и проста рамка, по-която инвеститорите може да размишляват за бъдещето на Биткойн през следващите няколко години.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

БРИКС, Биткойн и злато – предстои тежка година за долара

През изминалата година Съединените щати бяха изправени пред сериозни икономически предизвикателства, борейки се с инфлацията и стремейки се да стабилизират финансовото си състояние в условията на глобални колебания.

декември 4, 2023 8:00 3 мин. четене

Биткойн проби над $40,000 след 6% скок на цената през последната седмица

Биткойн (BTC) продължава бичия си тренд, покорявайки едно след друго ключови нива и отразявайки оптимизма на инвеститорите.

декември 4, 2023 0:46 2 мин. четене

Добър момент ли са коледните празници за покупка на Биткойн според милиардера Тим Дрейпър

Тъй като през април 2024 г. предстои халвинг на Биткойн (BTC), в съчетание с потенциалното понижение на лихвените проценти в САЩ и вероятната поява на спот Биткойн ETF, има очевидни катализатори, които стимулират развитието на активът.

декември 3, 2023 20:00 2 мин. четене

Биткойн биковете срещу мечките през 2024 г. – кой ще надделее?

В очакване на потенциален подем на пазара инвеститорите често се потапят в преобладаващия разказ, като понякога пренебрегват значението на обмислянето на алтернативни сценарии.

декември 3, 2023 18:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.