НАЧАЛО Биткойн

Очаква се увеличение на трудността на копаене на Биткойн

август 29, 2022 10:13 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Очаква се увеличение на трудността на копаене на Биткойн

Въпреки тежката седмица за Биткойн, конкуренцията между миньорите се приближава до най-високото си ниво от януари 2022 г. насам.

Хещиращата мощност (хашрейт) и трудността се повишават през август 2022 г., тъй като миньорите се присъединяват отново към мрежата след продължилата месеци фаза на капитулация, съпроводена с нарастващи оперативни разходи.

Хашрейтът измерва изчислителната мощност в PoW мрежа, каквато е мрежата на Биткойн (BTC).

Трудността измерва колко работа трябва да свършат миньорите в система, базирана на консенсус за доказателство за работа (PoW), преди да добавят блок в блокчейн и да спечелят Биткойн. Тя отговаря и за поддържането на стабилен темп на инфлация.

По-високият хашрейт предполага по-голяма трудност и обратното. Целта на регулирането на трудността е да се поддържа средното време за създаване на блок на приблизително десет минути.

Миньорите с неефективно оборудване все още могат да капитулират

През август 2022 г. трудността достигна 28.35Т при блок 749,952, което е с 10% по-малко от предишния връх от 31.25Т през май 2022 г. Средното време за блок достигна 9.1 минути, което сигнализира за потенциално повишаване на трудността, за да достигне десет минути.

Консултантската фирма Blocksbridge очаква трудността да скочи с 6.8% в най-значителното увеличение за периода от началото на годината досега, което може да доведе до надхвърляне на предишния рекорд на метриката. Трудността на добива се коригира приблизително на всеки две седмици.

Но Blocksbridge предупреди, че миньорите с по-старо оборудване може да пострадат, тъй като цената на Биткойн се бори около границата от $20,000, което ще се отрази на блок субсидиите – част от приходите, изплащани на миньорите за успешно “извличане” на блок от транзакции. Фирмата заяви, че мечият пазар е особено тежък за онези миньори с неефективни компютри за добив (ригове).

При спад на цената на Биткойн с над 60% спрямо исторически високите стойности, отбелязани през четвъртото тримесечие на 2021 г., миньорите трябва да добиват повече, за да останат на печалба. В резултат на това хепиращата мощност на Биткойн възлиза на повече от 246 екзахаша в секунда според данни от 22 август 2022 г., което засилва сигурността на блокчейна.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Доклад сочи, че 16% от Етериум нодовете са застрашени


Миньорите могат също така да продават добитите BTC, за да покрият оперативните разходи, които през второто тримесечие се повишиха с 22%, оказвайки допълнителен натиск върху цената.

Други миньори, като Stronghold Digital Mining, продадоха оборудването си за добив, за да наберат средства за изплащане на дългове.

Миньорите на Етериум остават без работа

Етериум (ETH), чийто хашрейт скочи през август, предлага на миньорите около четири пъти по-високо възнаграждение за успешно добавяне на блок в мрежата.

Но преминаването на Етериум от система за доказателство за работа към система за доказателство за залог (PoS) означава, че някои миньори могат да се върнат към добива на BTC или да прехвърлят оборудването си към някоя от предполагаемите хард форкове на Етериум, които щели да използват PoW алгоритъма.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Халвингът на Биткойн разбива мита за намаляващата възвръщаемост

Неотдавнашна публикация в Twitter, в която се подчертава историческото представяне на цената на Биткойн след всяко халвинг събитие, предизвика интригуващи дискусии в крипто общността.

май 30, 2023 7:00 4 мин. четене

ChatGPT: Може ли Етериум да изпревари Биткойн?

Попитахме чатботът на OpenAI, ChatGPT дали е възможно един ден Етериум да надмине Биткойн като криптовалута номер едно.

май 29, 2023 17:30 2 мин. четене

Биткойн временно проби $28,000 след споразумението за дълга на САЩ

Биткойн за кратко проби над $28,000 след като Белия дом успя да се споразумее за предварителна сметка за дълга на САЩ.

май 29, 2023 14:00 1 мин. четене

Може ли Биткойн да се възроди през 2023 г.?

Биткойн, най-голямата криптовалута в света, се търгува в сравнително тесен диапазон около $26,250. През последните няколко седмици актива преживя тенденция на спад поради проблеми като спрени тегления и високи такси за транзакции.

май 29, 2023 10:45 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.