Home

Обвиниха UFC звезда в крипто търговия с вътрешна информация

04.07.2024 22:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Обвиниха UFC звезда в крипто търговия с вътрешна информация

Криптовалутата Smash (SMASH) на Хамзат Чимаев, базирана на Solana меме монета, е подложена на щателна проверка поради съмнения за търговия с вътрешна информация, както подчертава ончейн следователят ZachXBT. 

По-голямата част от предлагането на SMASH токените – до 78% – се държи от портфейли, свързани с вътрешни лица и разработчици, което поражда опасения за манипулиране на цените.

Анализът на ZachXBT разкри, че тези портфейли, тясно свързани с екипа на разработчиците, са закупили значителна част от предлагането на токени. В публикация от 4 юли ZachXBT разкритикува екипа на Чимаев за некомпетентност, като посочи, че те са свързали пряко портфейлите на екипа с портфейлите на вътрешни лица, които заедно са закупили над 78% от предлагането на токени.

Въздействието на тези вътрешни дейности беше сериозно, като цената на SMASH токена се срина с над 91% за един ден, търгувайки се на приблизително $0.53 за токен, което е спад от най-високата му стойност за всички времена от $0.01, според данни на Dexscreener.

Значителните притежания на вътрешни лица означават, че те могат да повлияят драстично на цената на криптовалутата, като продадат големи количества наведнъж.

ZachXBT допълнително уточни, че поне 71% от предлагането на токени може да бъде проследено до портфейли на вътрешни лица, финансирани от същия адрес в Етериум, който е финансирал Solana адреса на разработчика. 

Разследването идентифицира 24 адреса, финансирани с 86.2 SOL (на стойност $11,500, с които са закупени 712 милиона SMASH токена, което представлява 71.2% от общото предлагане. Впоследствие тези токени бяха разпределени между по-малки адреси.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Ето какво трябва да знаете за спот Етериум ETF-ите

От вторник, 23 юли, ще могат да се търгуват нови спот ETF-и за Етериум, които ще позволят на инвеститорите да купуват криптовалутата под формата на акции.

18.07.2024 20:30 2мин. четене

Ето кога мрежата на Polygon ще спре да използва MATIC

На 18 юли мрежата Polygon обяви плановете си да актуализира своя роден токен MATIC до криптовалута, наречена POL, като преходът ще се осъществи на 4 септември.

18.07.2024 16:30 1мин. четене

Ето защо цената на XRP скочи през изминалата седмица

XRP отбеляза значителен скок, като тази седмица поскъпна с над 38% и достигна $0.61, изпреварвайки по-скромния ръст от 12% на Биткойн.

18.07.2024 16:00 2мин. четене

SEC одобри два спот Етериум ETF-a за листване на NYSE

Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ одобри два нови спот Етериум ETF-а : Grayscale ETH Mini Trust и ProShares ETH ETF.

18.07.2024 11:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.