НАЧАЛО Други

Обвиниха американското Министерство на финансите в шпиониране на банковите транзакции

12.05.2024 16:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Обвиниха американското Министерство на финансите в шпиониране на банковите транзакции

Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън разглежда твърденията, че правителството на САЩ, заедно с повече от дузина финансови институции, си е сътрудничило за наблюдение на частните банкови дейности на американците.

Наскоро Комисията по правосъдие към Камарата на представителите публикува записка, в която обвинява Мрежата за борба с финансовите престъпления към Министерството на финансите (FinCEN), че е насърчавала банките да наблюдават транзакциите на клиентите си и да отбелязват конкретни ключови думи „без законова процедура“ в рамките на разследването на бунта на Капитолийския хълм от 6 януари 2021 г.

В неотдавнашните си показания пред Комисията по пътищата и средствата към Камарата на представителите министър Йелън отговори на директен въпрос относно това дали FinCEN е съобщавала на финансовите институции предложения за търсене на думи като „MAGA“ и „Тръмп“.

Йелън призна съществуването на такива съобщения, като посочи, че в някои случаи финансовите институции са предложили термини за търсене, които са се оказали полезни при идентифицирането на потенциалните извършители на инцидента от 6 януари. Тя защити тази практика като средство за стесняване на търсенето на лица, заподозрени в незаконно поведение, въз основа на друга налична информация.

Според Йелън тези търсения, за които се съобщава, че са включвали внимателно разглеждане на плащанията и съобщенията на клиентите в Zelle, са се случили след размириците, но преди встъпването в длъжност на президента Байдън на 20 януари 2021 г.

Републиканецът от Охайо и председател на съдебната комисия Джим Джордан изрази загриженост относно това, че тези проверки са били извършени без заповеди или висящи обвинения срещу конкретни лица. Той наблегна на разкритието, че финансовите институции директно споделят информация за американците с ФБР без законово разрешение.

Участието на 13 финансови институции в подпомагането на Министерството на финансите при тези претърсвания предизвика допълнителен контрол. Сред тези институции са Bank of America, JPMorgan Chase, U.S. Bank, Wells Fargo, Citibank, Truist, Charles Schwab, HSBC, MUFG, PayPal, Santander, Standard Chartered и Western Union, както съобщава Daily Mail.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Binance обяви, че добавя нови двойки за спот търговия

Binance обяви добавянето на нови двойки за търгуване и разширяването на услугите си за ботове за търговия с цел подобряване на възможностите за трейдинг и увеличаване на обхвата на опциите на Binance Spot.

23.05.2024 0:00 1 мин. четене

Binance разкри инвестиция в децентрализирана борса от втори слой

Подразделението за рисков капитал на водещата по обем на търговия борса за криптовалути в света представи нова инвестиция в протокол за децентрализиран обмен (DEX).

22.05.2024 23:00 2 мин. четене

Web3 социална медия набира финансиране в размер на $150 милиона

Екипът, който стои зад Web3 платформата за социални медии Farcaster, е набрал $150 милиона финансиране, ръководено от Paradigm, с участието на A16z crypto, Haun Ventures, USV, Variant, Standard Crypto и други.

22.05.2024 21:30 1 мин. четене

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.