НАЧАЛО Алткойни

Общата заключена стойност в Етериум 2.0 надмина $30 милиарда

януари 15, 2022 11:32 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Общата заключена стойност в Етериум 2.0 надмина $30 милиарда

Най-накрая дойде и 2022 г., годината, в която се очаква да се случи дългоочакваното надграждане до Етериум 2.0.

Разработчиците на Етериум без съмнение работят неуморно, за да спазят този срок, но не се знае дали пространството наистина ще види преминаването към ETH 2.0 тази година. Въпреки това, има редица важни моменти преди великото „сливане“ и мрежата току-що достигна още един.

$30 милиарда заложени в ETH 2.0

Количеството Етериум (ETH), заложено преди 2.0, е в стабилен ръст откакто актуализацията беше обявена за първи път. Необходими са 32 ETH, за да стане валидатор на нод, но тези, които нямат 32 ETH, са могли да стейкнат, като използват пулове за стейкинг, които обикновено се предоставят от борси за криптовалути. Като се има предвид това, броят на валидаторните нодове, работещи в мрежата на Етериум, нарасна експоненциално.

През юли миналата година общността на Етериум отбеляза значително постижение от 6.6 милиона ETH, заложени в мрежата, което представлява около 5% от общото предлагане на ETH. Сега, по-малко от шест месеца по-късно, този брой е нараснал с около 50%, тъй като сега има 9 милиона ETH, заложени в момента преди пускането Етериум 2.0. Вече има общо 9,015,586 ETH, заложени в адреса на договора ETH 2.0 и броят им расте с всеки изминал ден.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Tesla изглежда вече тества плащания в Dogecoin (DOGE)

Стойността на ETH, заключена в мрежата, вече надхвърли $30 милиарда за първи път, което е значително постижение за дигитални актив. Оттогава броят на валидаторните нодове в мрежата надхвърли 222,000 и продължава да расте с добавянето на още нодове.

Надпреварата до ETH 2.0

Преминаването към Етериум 2.0 ще доведе до преминаването на мрежата от енергоемкия и изчислително скъп механизъм за доказателство за работа към механизъм за доказателство за залог. Това значително ще намали консумацията на енергия на мрежата, както и ще намали изчислителната мощност, необходима за потвърждаване на транзакции, което я прави по-екологична и ефективна мрежа.

Мрежата определено доближава финала. Все още обаче остават няколко препятствия. Етериум 2.0 претърпя големи неуспехи и забавяния, което може да се очаква от всеки технологичен напредък и може да има още повече забавяния в бъдеще.

Разработчиците на Етериум наскоро стартираха тестовата мрежа Kintsugi, публична тестова мрежа, която ще позволи на потребителите да тестват какво би било да работят в новата мрежа на Етериум. Те също така пуснаха EIP-4345, наречен Arrow Glacier, който ще отложи т.нар. ‘трудностна бомба’ до юни 2022 г. Тези ходове, както и другите, очаквани през следващите месеци, ще помогнат за подготовката на мрежата за преминаване към доказателство за залога и ще гарантират плавен преход за всички.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Цената на Celsius (CEL) скача с 800% за два месеца

Алткойн, базиран на Етериум (ETH), който се нарежда сред 100-те най-големи криптовалути по пазарна капитализация, се е повишил с трицифрени с трицифрени числа през последните 30 дни.

август 12, 2022 13:55 1 мин. четене

Обявена е дата за Сливането на Етериум

Преминаването на Етериум към Proof-of-Stake наближава, като разработчиците се споразумяха за предварителна дата за Сливането.

август 12, 2022 11:27 1 мин. четене

Ankr (ANKR) скочи с почти 60% за час след важно обявление

Доставчикът на децентрализирана блокчейн инфраструктура Ankr получава сериозен тласък, но не само на котировките си.

август 12, 2022 8:27 1 мин. четене

400% ръст в децентрализираните приложения на Polygon тази година

Броят на децентрализираните приложения (dApps) в Polygon, платформата за мащабиране на Етериум, надхвърли 37,000, което представлява 400% увеличение от началото на 2022 г.

август 11, 2022 17:34 1 мин. четене