НАЧАЛО Регулации

Обединеното кралство затяга правилата за крипто реклама

юни 8, 2023 15:59 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Обединеното кралство затяга правилата за крипто реклама

Органът за финансов надзор (FCA) разкри нови правила, които ще влязат в сила на 8 октомври и с които се налагат по-строги правила за рекламодателите на крипто услуги в Обединеното кралство.

Като част от тези мерки, крипто компаниите ще бъдат задължени да въведат “период на охлаждане” за първите инвеститори. Освен това FCA забрани бонусите за “препоръчване на приятел” в сектора, като целта е да се гарантира, че лицата, инвестиращи в криптовалути, напълно разбират свързаните с тях рискове.

Шелдън Милс, изпълнителен директор на отдел “Потребители и конкуренция“, подчерта, че разпоредбите на FCA позволяват на физическите лица да вземат информирани решения, като им предоставят достатъчно време и подходящи предупреждения за рисковете.

Милс заяви още, че крипто индустрията трябва да се подготви за тази значителна промяна, като FCA ще разработи допълнителни насоки, за да подпомогне компаниите да отговорят на очакванията.

Това развитие съвпада с широкомащабната регулаторна репресия в Съединените щати, за което свидетелстват неотдавнашните съдебни дела на Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ срещу Binance и Coinbase.

През август 2022 г. FCA въведе по-строги правила за борба със заблуждаващите реклами, свързани с високорискови инвестиционни продукти, въпреки че тогава крипто не беше включено.

В настоящото съобщение на FCA се подчертава съгласуваността между нововъведените мерки за крипто реклами и наложените преди това ограничения за рекламиране на високорискови инвестиции.

Освен това FCA търси информация от заинтересованите страни и провежда консултации относно допълнителни насоки, очертаващи изискванията към крипто рекламодателите. Заинтересованите страни имат възможност да дадат своя принос към този процес до 10 август.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Регулациите на криптовалутите са по-нужни от всякога според директора на Coinbase

Главният изпълнителен директор на Coinbase Брайън Армстронг подчерта, че е изключително важно Съединените щати да създадат регулаторна рамка за криптоактивите.

септември 30, 2023 20:00 1 мин. четене

Регулаторни проблеми изгониха топ крипто борса от Великобритания

Крипто борсата Bybit реши да напусне пазара в Обединеното кралство в очакване на предстоящите разпоредби за крипто маркетинг, които ще бъдат приложени от Органа за финансово поведение (FCA) следващия месец.

септември 22, 2023 22:00 2 мин. четене

Тайланд въвежда нови закони за данъчното облагане на криптовалутите

От 1 януари 2024 г. Тайланд ще преразгледа законодателството си за данъка върху доходите, отнасящо се до приходите, придобити в чужбина.

септември 19, 2023 17:30 2 мин. четене

Крипто пътешествието на Китай: Преди и сега

Някога Китай беше световният център за търговия и добив на биткойни. Въпреки това китайското правителство години наред се бореше с методите за регулиране на нарастващата популярност на криптовалутите и за предотвратяване на подкопаването на стойността на фиатната им валута.

септември 19, 2023 12:00 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.