НАЧАЛО Регулации

Обединеното кралство няма да изисква KYC за недепозитарни портфейли

юни 21, 2022 11:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Обединеното кралство няма да изисква KYC за недепозитарни портфейли

Министерството на финансите на Обединеното кралство реши да отмени изискването си към криптокомпаниите да събират лична информация за потребителите, които сами хостват портфейлите си, позовавайки се на опасения за неприкосновеността на личните данни.

Правителството на Обединеното кралство няма да изисква от предприятията за криптовалути да събират лични данни за всички преводи към недепозитарни портфейли.


В доклада си от юни Министерството на финансите признава, че „много лица, които държат крипто активи за законни цели, използват непопечителски портфейли” и че няма „добри доказателства„, които да показват, че такива портфейли се използват непропорционално за престъпна дейност. Поради това тя ще очаква от крипто фирмите да събират лична информация само за „транзакции, за които е установено, че представляват повишен риск за незаконно финансиране”.


Решението е взето въз основа на обратната информация, която Министерството на финансите получи от консултациите си с регулаторните органи, лидерите в индустрията, академичните среди, гражданското общество и правителствените органи по темата за актуализиране на разпоредбите за пране на пари. 


По-рано Министерството на финансите беше посочило, че криптопреводите ще попаднат в обхвата на стандартите на Групата за финансови действия (FATF), което означава, че както наредителят, така и получателят на преведените средства ще трябва да бъдат идентифицирани от криптофирмите. 


Мярката беше изоставена поради опасения относно неприкосновеността на личните данни, осъществимостта и краткосрочните и дългосрочните разходи. 


Някои от участниците в консултациите предложиха да се използва технологията Zero-Knowledge Proof, за да се „докаже, че са извършени проверки за надлежна проверка на клиента„, като същевременно се избегне споделянето на лична информация.

НЕ ПРОПУСКАЙ: Тайланд отнема лиценза на Huobi в страната

Препоръките в доклада на Министерството на финансите ще бъдат изпълнени през септември 2022 г. след одобрение от парламента.

През тази година множество законодателни органи приеха закони срещу анонимността, като през март Европейският парламент гласува за забрана на анонимните крипто транзакции. Правителството на Литва също наскоро наложи обща забрана на „анонимните портфейли„.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Хонконг оформя регулаторна рамка за доставчиците на крипто услуги

Законодателният съвет на Хонконг прие ново изменение на своята система за борба с прането на пари и финансирането на тероризма, което включва доставчиците на услуги за дигитални активи.

декември 8, 2022 18:44 1 мин. четене

Великобритания завършва регулаторната си рамка за крипто сектора

Подходът на правителството и парламента на Великобритания да въведат мащабни регулации, които да ръководят крипто индустрията, не отрича цялостното схващане, че технологията, която захранва екосистемата на дигиталните валути е уникална и футуристична.

декември 8, 2022 15:27 1 мин. четене

NFT са законна виртуална собственост, установи китайски съд

Китайски съд установи, че незаменяемите токени (NFT) имат общи характеристики със собствеността, като например стойност, оскъдност, възможност за разпореждане и търгуване. 

декември 5, 2022 16:59 1 мин. четене

Делото между Ripple и SEC доближава своя край

Двегодишната съдебна битка между Комисията за ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) и Ripple е към своя край, след като крипто компанията е подала отговор на възражението на Комисията срещу нейното искане за съкратено съдебно решение.

декември 5, 2022 9:59 1 мин. четене