НАЧАЛО Регулации

ОАЕ ще открие свободна зона за компании за цифрови активи

февруари 28, 2023 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ОАЕ ще открие свободна зона за компании за цифрови активи

Емирство Рас Ал Хайма в ОАЕ ще открие свободна зона за компании, занимаващи се с цифрови и виртуални активи.

Оазисът за цифрови активи на Рак (RAK DAO) ще бъде “специално изградена, насърчаваща иновациите свободна зона за нерегулирани дейности в сектора на виртуалните активи”.

Свободната зона ще бъде посветена на доставчиците на услуги в областта на цифровите и виртуалните активи в нововъзникващите технологии, като метавселената, блокчейн, токени за комунални услуги, портфейли за виртуални активи, незаменяеми токени (NFT), децентрализирани автономни организации (DAO), децентрализирани приложения (DApps) и други бизнеси, свързани с Web3.

Свободни зони в ОАЕ

Свободните зони в ОАЕ са зони, в които предприемачите имат 100% собственост върху бизнеса си и имат различни регулаторни рамки и данъчни схеми, с изключение на наказателното право на ОАЕ.

Новата свободна зона се прибавя към повече от 40-те мултидисциплинарни свободни зони в страната, които са привлекли множество крипто, блокчейн и Web3 фирми, включително Дубайския многофункционален стоков център (DMCC), Дубайския международен финансов център (DIFC) и Глобалния пазар на Абу Даби (ADGM).


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Защо институционалните инвеститори все повече шортват крипто пазара?


Подходът на RAK DAO

Базираният в Дубай криптографски адвокат Ирина Хийвър смята, че RAK DAO ще започне първо с нефинансови дейности, след което може да въведе финансови дейности на по-късен етап. Тя добави, че предприемачите ще могат да стартират криптоборса в по-късен етап, което е финансова дейност, регулирана от ESCA.

Органът за ценни книжа и стоки (ОЦКС) е един от основните финансови регулатори в ОАЕ. Според последния закон за виртуалните активи на федерално ниво в страната, SCA има правомощия на цялата територия на Емирствата, с изключение на свободните финансови зони, ADGM и DIFC, и други, които имат свои финансови регулатори.

Регулаторна рамка на ОАЕ

ОАЕ имат по-благоприятни разпоредби за криптофирмите и страната се позиционира като напредничав център за такива фирми. През март 2022 г. Дубай представи своя закон за виртуалните активи и Регулаторния орган за виртуални активи, за да защити инвеститорите и да осигури стандарти за индустрията на цифровите активи.

През септември 2022 г. Органът за регулиране на финансовите услуги, регулаторът на ADGM, публикува ръководни принципи относно подхода си към регулирането и надзора на новия клас активи и доставчиците на услуги за него.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Криптовалутата е на ръба на значителен подем – InvestAnswers

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

SEC предупреди инвеститорите за рисковете при крипто инвестирането

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) издаде “предупреждение за инвеститорите” относно рисковете от инвестиране в дигитални активи.

март 26, 2023 12:00 3 мин. четене

Ценни книжа ли са криптовалутите? Поглед към регулаторния и финансовия им статут

Нарастващата популярност на криптовалутите породи множество въпроси, включително дали те трябва да се считат за ценни книжа.

март 25, 2023 20:00 5 мин. четене

SEC предупреждава инвеститорите за рисковете в крипто

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) издаде “предупреждение за инвеститорите” относно рисковете от инвестиране в цифрови активи.

март 25, 2023 11:00 2 мин. четене

Фед ще преразгледа надзора и регулирането след фалита на Silicon Valley Bank

Председателят на Федералния резерв (Фед), Джером Пауъл публично призна, че неговият регулатор е бил изненадан от внезапния срив на Silicon Valley Bank (SVB), въпреки че е отговарял за надзора ѝ.

март 24, 2023 8:00 3 мин. четене