НАЧАЛО Други

ОАЕ разкри план развитието на дигиталните финанси в страната

октомври 24, 2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ОАЕ разкри план развитието на дигиталните финанси в страната

В отговор на нарастващото търсене на дигитални икономически функции както в рамките на БРИКС, така и в световен мащаб, Обединените арабски емирства (ОАЕ) въведоха цялостна стратегия за дигитални финанси.

Министерството на финансите инициира редица дигитални проекти, потвърждавайки ангажираността на страната с напредъка в тази област.

По време на Седмицата на технологиите на GITEX 2023 министерството, под ръководството на министъра, представи различни проекти. Те обхващат напредък в областта на изкуствения интелект, решения за метавелената за държавните структури и приобщаващ подход към финансовото бъдеще. Освен това те подчертават как тези иновации ще допринесат за по-забележителен дигитален финансов пейзаж.

Значението на дигиталните финанси за различните държави през тази година е неоспоримо. Световната общност активно обмисля участието си в напредъка и диверсификацията на този сектор. Вследствие на това се полагат постоянни усилия за насърчаване на иновациите.

В контекста на големия интерес на блока БРИКС към този сектор ОАЕ представиха солиден план за дигитални финанси. Министерството на финансите на ОАЕ очерта многобройните възможности, които цели да насърчи и развие. Сред тях са постиженията в областта на изкуствения интелект и финансовите решения.

Шейх Мактум бин Мохамед бин Рашид ал Мактум, заместник министър-председател на Министерството на финансите, изрази ангажимента на страната за проактивен подход в областта на дигиталните финанси. Той изрази още намерението “да се предлагат авангардни финансови решения, които да подпомагат различни сектори, особено дигиталната икономика и модерните финансови технологии“.

Акцентът върху дигиталните финанси се превърна в широко разпространен приоритет. По-конкретно, блокът БРИКС неотдавна се включи в дискусии относно дигиталните финансови решения за развитие на валутата. Едновременно с това индивидуалното проучване на този сектор от всеки член може да послужи като положителна основа за колективен напредък в него.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Дългът на САЩ скочи с още $240 милиарда – Робърт Кийосаки отправи предупреждение за икономиката

Робърт Кийосаки, известен с книгата си “Богат татко, беден татко”, подчерта неотложната заплаха от нарастващия американски дълг, който само през ноември е нараснал с $240 милиарда.

декември 10, 2023 18:00 1 мин. четене

10 американски милиардера, които станаха още по-богати през 2023 година

Богатството на милиардерите нарасна значително през тази година благодарение на процъфтяващия фондов пазар, който се характеризира с над 20-процентно увеличение на индекса S&P 500 и над 50-процентно увеличение на Nasdaq 100 от началото на годината.

декември 10, 2023 17:00 2 мин. четене

Европа въвежда нови регулации за развитието на изкуствения интелект

Европейските законодатели постигнаха новаторско споразумение за регулиране на изкуствения интелект (AI), което проправя пътя за цялостен закон за AI в западните държави.

декември 10, 2023 16:00 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя държава може да замести Аржентина като нов член на съюза

По време на годишната среща на върха на БРИКС 2023 алиансът обяви разширяване на дейността си с участието на шест държави. 

декември 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.