НАЧАЛО Алткойни

ОАЕ разкри нова система за лицензиране на стабилни монети

05.06.2024 20:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ОАЕ разкри нова система за лицензиране на стабилни монети

Бордът на директорите на Централната банка на Обединените арабски емирства (CBUAE) одобри въвеждането на нова система за надзор и лицензиране на стабилни монети.

Това решение беше взето по време на среща, проведена в Абу Даби, на която бордът обсъди различни проекти в рамките на правителствената програма за трансформация на финансовата инфраструктура (FIT).

Програмата FIT има за цел да засили дигиталните транзакции, да развие дигиталната икономика на страната и да насърчи иновациите.
Заседанието, което се проведе в Qasr Al Watan в Абу Даби, беше председателствано от шейх Мансур бин Зайед Ал Нахаян, вицепрезидент на ОАЕ и председател на CBUAE.

Сред присъстващите бяха заместник-председателите Абдулрахман Салех Ал Салех и Джасем Мохамед Ал Зааби, управителят на CBUAE Халед Мохамед Балама и други членове на управителния съвет на централната банка.

По време на заседанието управителният съвет одобри издаването на регламент, който ще урежда надзора и лицензирането на стабилни монети. В интервю за местната медия Unlock Blockchain Кокила Алах, основател на KARM Legal Consultants, обясни, че тези разпоредби изясняват издаването, лицензирането и надзора на платежните токени, обезпечени с дирхама на ОАЕ.

Според Алах, адвокат от ОАЕ, платежните токени трябва да бъдат обезпечени с дирхами на ОАЕ и не могат да бъдат свързани с други валути, дигитални активи или алгоритми. Освен това тя добави, че на търговците и доставчиците на услуги ще бъде разрешено да приемат само токени, обезпечени с дирхами, и никакви други виртуални активи.

Този ход на борда на директорите на CBUAE е част от усилията на ОАЕ да възприемат дигиталните иновации, като същевременно поддържат регулаторен надзор и стабилност във финансовия сектор.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Хард форкът на Cardano наближава – $681 милиона може да бъдат разпределени на общността

Общността на Cardano (ADA) е на прага да наследи ADA токени на стойност приблизително $681 милиона, благодарение на предстоящия хард форк „Chang“.

14.06.2024 18:30 2 мин. четене

Този алткойн е един от най-силните в момента след близо 1,500% скок според анализатор

Известен търговец и анализатор наскоро сподели прогнозата си за криптовалута, чиято цена значително се повиши от януари насам.

14.06.2024 14:08 2 мин. четене

Ето как инвеститорите откриват меме криптовалути, с които изкарват милиони

Мемe монетите са съществена част от крипто света и това е факт, който големите имена като Майк Новограц признават.

14.06.2024 7:30 2 мин. четене

Coinbase добавя две нови криптовалути към платформата си за фючърсна търговия

Coinbase, най-големямата крипто борса в САЩ, предприе невероятен ход за своя пазар на фючърси върху криптовалути.

14.06.2024 6:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.