НАЧАЛО Алткойни

Няма реално търсене за Етериум според BlackRock

23.03.2024 10:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Няма реално търсене за Етериум според BlackRock

Робърт Митчник, който наблюдава дигиталните активи в BlackRock, наскоро разкри, че клиентите на фирмата проявяват минимален интерес към Етериум, втората по големина криптовалута по пазарна капитализация.

Освен това изглежда липсва ентусиазъм за други криптовалути, което показва, че BlackRock не проучва активно инвестициите в по-малки цифрови активи. Митчник призна желанието на криптовалутната общност BlackRock да диверсифицира портфейла си, но подчерта, че компанията се фокусира основно върху Биткойн, който той определи като техен основен приоритет.

В едно скорошно развитие BlackRock навлезе в областта на токенизацията, като представи нов фонд, изграден върху мрежата на Етериум. Този фонд, стартирал по-рано тази седмица, дава възможност на инвеститорите да генерират доходност в щатски долари чрез блокчейн технологията.

Отделно от това през ноември BlackRock подаде заявление за стартиране на борсово търгуван фонд (ETF) за Етериум. Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) обаче допълнително отложи решението си по това заявление, както беше съобщено по-рано през март тази година.

Регулаторният натиск значително намали вероятността за одобрение на ETF за Ethereum, като сенаторите Джак Рийд и Лафонса Бътлър призоваха председателя на SEC Гари Генслър да се въздържа от одобряване на ETF за допълнителни криптовалутни токени.

Междувременно се съобщава, че SEC е започнала агресивна кампания за класифициране на Етер като ценна книга, което поставя под съмнение одобрението на спот ETF, базиран на Етер, в близко бъдеще.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.